Idén is vár az Országos Kéktúra – Szezonnyitó Kék-programok a Mátrában

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat. Megéri kilátogatni a zöldbe, hiszen május második hétvégéjén Galyatetőn és Szurdokpüspökiben is izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

NyitniKék_Galyatető_20170514_kép

Tavaszi szezonnyitó kéktúrás programokkal várja a Magyar Természetjáró Szövetség május 13-án Szurdokpüspökiben és május 14-én Galyatetőn mindazokat, akik szeretnének egy vidám és élményekkel teli családi napot tölteni a zöldben. Az Országos Kéktúrát népszerűsítő események a „130 éves a mátrai turizmus” rendezvényhez és a Mátrabérc Trail terepfutó versenyhez is kapcsolódnak.

„NyitniKék” programok

Május 13. (szombat)

  • Helyszín: Szurdokpüspöki, az általános iskola udvara
  • 12.00 – 18.00 A Mátrabérc Trail terepfutó verseny befutójánál kéktúrás pecsétgyűjtő játék, amelyben a sikeres „bélyegzőtalálókat” zsákbamacska-nyeremények várják.

Május 14. (vasárnap)

  • Helyszín: Galyatető, Galyatető Turistacentrum
  • 10.00 – 14.00 A Galyatető Turistacentrumtól induló vezetett körtúra során a résztvevők megismerkedhetnek Galyatető és a Mátra nevezetességeivel, legendáival, megkóstolhatják a környék frissítő gyógyforrásait, kitekinthetnek a hegység számos gyönyörű panorámapontján.
  • A „Szentlászlói varázskör, Vörös-kői kitérővel” túra útvonala: Galyatető – Péter hegyese – Piszkés-tető – Mátraszentlászló – Vörös-kő – Lengyeldi-Galya – Werbőczi-forrás – Galyatető.
  • Táv: 8,1 km (menetidő: kb. 3-3,5 óra), alternatív Vörös-kői kitérővel: 9,7 km (menetidő: 3,5-4 óra)
  • 10.00 – 17.00 Kapcsolódva a „130 éves a mátrai turizmus” rendezvényhez a Galyatető Turistacentrumnál izgalmas kéktúrás pecsétgyűjtő játékkal és meglepetés ajándékokkal várják a vállalkozó szellemű családokat.

(Magyar Természetjáró Szövetség)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: