Férfias küzdelem a gyulai erdőben – Ilyen volt az év első fakitermelő versenye (+VIDEÓ)

Április 22-én Gyulán, a Dalerd Zrt. Városerdő Erdei Iskolájánál vette kezdetét a 2017-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság. A favágók dél-alföldi megmérettetésén ezúttal 15 csapat vett részt, akik balesetmentesen teljesítették a férfias versenyszámokat.

TELJES KÉPGALÉRIA A STIHL GYULAI VERSENYÉRŐL Az ERDŐ-MEZŐ OLDALÁN >>>

A dél-alföldi regionális fakitermelő versenyt Marozsán Zoltán és Gémesi József nyitotta meg, akik köszönetet mondtak a házigazda Dalerd Zrt.-nek és a Csiszér-Gép Kft.-nek a helyszín, a bírók és az eszközök biztosításáért. A köszöntőben szokás szerint a balesetek elkerülésére, a munkabiztonsági szabályok maradéktalan betartására hívták fel a fakitermelők figyelmét.

stihl_gyula_2017_11

A fő, kombinált versenyszám négy pályán zajlott, a szünetek során pedig a szerelésben bizonyíthattak a csapatok kiválasztott tagjai. Az állami erdőgazdaságok és fakitermelő vállalkozók mellett természetesen idén is indítottak csapatokat a környék erdészeti oktatási intézményei, a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola és az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola. Ráadásul az ásotthalmiak ezúttal két diákcsapatot is neveztek a versenyre, hiszen a Bedős Nagyfiúk négyese végzős tanulókból áll, így a Bedős Kisfiúk utánpótlásként szerezhettek tapasztalatot Gyulán.

stihl_gyula_2017_27

Miután minden gárda teljesítette feladatát, STIHL Timbersports bemutató következett, amely során Strúbel József Dedi, Bozsó Zoltán Zoka, és fia, ifj. Bozsó Zoltán mutatta be a sportfavágást, annak versenyszámait.

stihl_gyula_2017_61

A bemutató után már nem kellett sokat várni az eredményhirdetésre, ahol kiderült, hogy a dobogósok mellett 6. helyen a Nigádi Bt., 5. helyen a Nyírerdő Mopi-Trade, 4. helyen pedig a Bedős Nagyfiúk csapata jutott tovább a szeptember 2-i országos döntőbe. A dél-alföldi versenyen végül a Sarkadi Favágók lettek a harmadikok, a második helyen idén is a Gemenc Zrt. gárdája végzett, a legjobb eredményt pedig a két válogatott sportfavágóval (Bozsó, Strúbel) felálló Dalerd Zrt. Nagy István csapata könyvelhette el. A soponyai Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra meghirdetett döntő első hat résztvevője tehát megvan.

stihl_gyula_2017_57

A nyertes négyes – Dalerd Zrt. Nagy István csapata

Folytatás Császáron május 13-án, szombaton, majd Keszegen május 27-én, szintén szombaton. Tamásiban június 9-én, Bükkzsércen pedig augusztus 26-án lesz regionális forduló. Emellett Szegeden idén is megrendezik a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt, ahol a tavalyi döntő legjobb 8 csapata küzdhet meg egymással egyeneskiesés versenyben.

A gyulai regionális STIHL fakitermelő versenyen a Varoserdő Erdei Iskola nyílt nappal, kirándulással és lovas kocsikázással várta a családokat.

stihl_gyula_2017_47

A részletes végeredmény:

1. Dalerd Zrt. Nagy István csapat
2. Gemenc Zrt.
3. Sarkadi Favágók
4. Bedős Nagyfiúk
5. Nyírerdő Mopi-Trade
6. Nigádi Bt.
7. Kiss Ferenc Öregfiúk
8. Zsadányi Favágók
9. Kiss Ferenc I.
10. Bugaci Favágók
11. KEFAG Zrt.
12. Bedős Kisfiúk
13. NEFAG Zrt.
14. Szentesi Fakopáncsok
15. Kiss Ferenc II.

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: