Változott az Országos Kéktúra nyomvonala Piliscsabán

Az OKT jelenlegi  nyomvonal változtatása szintén egy korábban – a túrázók biztonságos közúti átkelését szem előtt tartva – egyeztetett, időközben felmért és felfestett, kényszerű módosítások egyik újabb eredménye – olvasható a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján.

okt_piliscsaba

A változtatás annak érdekében történt, hogy biztonságosan kelhessünk át a forgalmas 10-es számú főúton.

Piliscsabán a bélyegzést követően a vasútvonallal párhuzamosan végigmegyünk a Kálmán király utcán, majd az utca végén, a zebrán átkelve jobbra fordulunk a Bajcsy-Zsilinszky utcára.

A vasúti aluljárót elhagyva, kb. 200 m után a kereszteződésben balra kanyarodunk a Béla király utcába. Az első sarkon jobbra fordulunk és a Kinizsi Pál utcán, a temető mellett folytatjuk utunkat.

Piliscsaba_valtozas_terkep

A temető nyugati kapujából indul a kék kereszt jelzés, amelyen rövid kitérővel érhetjük el Horváth József, az Országos Kéktúra első teljesítőjének síremlékét.

Tovább haladva a Kinizsi utcán a parkot elérve a sétaúton balra fordulunk. A parkon átvágva a Falumúzeum mellett érünk ki a Fő útra. A forgalmas úton közlekedési lámpával védett zebrán jutunk át, ahol rövid szakaszon a Garancsi úton haladunk, majd a templomot elhagyva balra fordulunk és a Kálvária utcán csatlakozunk be a régi útvonalba.

Jelen útvonalváltozás a korábban már egyeztetett, időközben felmért kényszerű nyomvonal változtatások egyik eredménye.

(MTSZ Országos Központ)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: