Medvehagyma Fesztivál – A gasztronómia és a hagyomány találkozása Orfűn

2017. április 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap rendezik meg Orfű éves programkínálatának legjelentősebb gasztronómiai rendezvényét, a Medvehagyma Fesztivál. A két napos gasztró-kulturális fesztivál a Húsvéti készülődés jegyében zajlik, ennek megfelelően a Medvehagyma Ház is a közeledő ünnephez, valamint a medvehagymához köthető programokat kínál majd az Orfűre látogatók számára.

medvehagyma_

Az orfűi tavasz legjelentősebb rendezvénye az idén sem maradhat el! Már csak pár nap és ismét benépesül a település központja, ugyanis jön a XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál, mely az idei évben is mintegy 30 különféle programot kínál az Orfűre látogatók számára. A gasztronómiai-kulturális fesztivál legfőbb helyszíne a Muskátli Vendéglő és Kemencés Udvar lesz, de az egy éves születésnapját ünneplő Medvehagyma Ház is számos programmal készül a két napos fesztiválra. Lesz tojáskiállítás, kézműves program, Interaktív Helyi Termék Bemutató és Helyi Termék és Kézműves Piac is.

A látogatóközpont konferenciateremben nem csak a fesztivál ideje alatt, hanem egészen Húsvétig megtekinthető lesz az a tojáskiállítás, melyet a Zengővárkonyi Míves Tojás Gyűjtemény Múzeumi Intézmény ajánlott fel a látogatóközpont számára. Aki a fesztiváli hétvégén ellátogat a Medvehagyma Házba nem csak gyönyörűen feldíszített tojásokat láthat, hanem találkozhat egy igazi tojáspatkoló mesterrel, László Gyulával is. A tojáskiállítás ünnepélyes megnyitója április 8-án (szombaton) 10.30-kor lesz a Medvehagyma Ház konferenciatermében.

(Fotó: medvehagymahaz.hu)

(Fotó: medvehagymahaz.hu)

Emellett gasztronómiai programmal is készülnek, mindkét nap 14 órától ugyanis Interaktív Helyi Termék Bemutatót tartanak a helyi és környékbeli termelők közreműködésével. A vendégek a program során helyi termelőktől hallhatnak előadásokat termékeik elkészítési folyamatairól, a befőzési, savanyítási eljárásokról, a felhasznált erdei-mezei, konyhakerti gyümölcsök, zöldségek, ehető növények és gyógynövények, kiemelten a medvehagyma jótékony hatásairól. Az interaktív előadás során a részt vevők a medvehagyma különböző részeiből a termelőkkel közösen akár helyi termékeket is készíthetnek, valamint a már kész termékekből egy kvízzel egybekötött kóstolóra is sor kerül majd.

És ezzel még nincs vége, a Medvehagyma Ház előtti területen ugyanis a fesztiváli hétvégén is megrendezik a hagyományos Orfűi Helyi Termék és Kézműves Piacot, melyen az orfűi és környékbeli termelők portékáit tekinthetik, valamint vásárolhatják meg az érdeklődők 10 és 17 óra között.

További információ programjainkról a medvehagymahaz.orfu@gmail.com e-mail címen és a +36 30/990-3828-as telefonszámon kérhető! Sok szeretettel várnak mindenkit!

A XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál részletes programja ITT érhető el>>>

(medvehagymahaz.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: