Díjat nyert az Erdők Háza

Március 7-én zajlott az Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálája Budapesten, ahol a Jövő Generációja kategória nyerteseként büszkén vehette át az energiavilág „Oscar-díját” a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza.

Adorján Rita erdei iskola vezető és Scheitler Adrienn erdei iskolai oktató - Fotó: E.ON Energy Globe Magyarország Díj

Adorján Rita erdei iskola vezető és Scheitler Adrienn erdei iskolai oktató – Fotó: E.ON Energy Globe Magyarország Díj

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi elismerésére, az Energy Globe díjra 2016 december közepéig pályázhattak projektjeikkel vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek.

A majdnem száz pályázóból egy független, szaktekintélyekből álló bíráló bizottság választott ki előzetesen, kategóriánként 3-3-3 döntős pályázót, a végső győztesekről közönségszavazás döntött.

“Nagyszerű lehetőségként éltük meg, hogy az országos megmérettetés keretében is bemutatkozhattunk, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki szavazatával és a hírünk megosztásával támogatta az Erdő Házát. Az E.ON által felajánlott 3 millió forintos projekt-támogatást erdei iskolai fejlesztésekre fordítjuk, továbbra is elhivatottan vállalva a „jövő generációja” környezettudatos szemléletformálásával járó küldetést és kihívást” – olvasható a Mecsekerdő Zrt. közleményében.

erdok_haza_

A Mecsekerdő Zrt. által fenntartott, Hetvehely melletti Sás-völgyben található Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza épülete 2013-ban vált példaértékű ökoközponttá. A fejlesztés során környezetbarát és energiahatékony megoldások kerültek kialakításra, ezáltal az alternatív energiaforrások használatát a gyakorlatban is be tudják mutatni a célcsoportok számára. Mindezzel összhangban bővült a minősített erdei iskolai program is – élményorientált pedagógiai módszerek segítségével összeállított környezettudatos programok, képzések támogatják a környezeti fenntarthatóságot és a Mókus Suliba érkező fiatalok környezeti nevelését.

(Mecsekerdő Zrt. – Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza)

 

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: