Erdei programokat ajánlunk: Márciusi kikelet – Virágok nyomában

Márciusban számos szakvezetéses túrát szerveznek hazánk erdeiben, amelyek során a természetjárók megcsodálhatják a tavasz első hírnökeit. A programok során különleges látványban lehet részünk: a nyíló hóvirágok, tőzikék, egyhajúvirágok és csillagvirágok kivirágzását nyomon követve kapcsolódhatunk ki az élményekben gazdag magyar erdőkben.

Csillagvirág

Csillagvirág

A tavasz első hónapja számos kikelet túrát tartogat számunkra: a Duna-Ipoly és a Fertő-hanság Nemzeti Parkkal a hóvirágok nyomába eredhetünk, míg az Őrségi Nemzeti Parkban a tőzikék nyílását figyelhetjük meg. Az egyhajúvirágot a Csodaréten vehetik szemügyre az erdőjárók, míg a Maros hullámterében a védett ligeti csillagvilág termőhelyeire bukkanhatnak a résztvevők.

NŐNAP AZ ERDŐBEN? IGEN! TÚRÁK, FUTÓVERSENYEK – PROGRAMOT AJÁNLUNK HÖLGYEKNEK ITT>>> 

Kikelet túrák márciusban:

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik március első felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágmezőt. Az Év Vadvirágának választott hóvirágok várhatóan ugyanis március 3-ától nyílnak majd nagy mennyiségben.
Bővebben

Kikelet a Sas-hegyen
2017-03-04 – Helyszín: Sas-hegyi Látogatóközpont

Melyek is a tavasz első virágai a Sas-hegyen? A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság elkalauzolja a résztvevőket a téli álmából ébredő hegy jellegzetes kikeleti növényeinek világába.
Bővebben

Tavaszi tőzike túra az Őrségi Nemzeti Parkkal
2017-03-04 – Helyszín: Körmend–Horvátnádalja

Ötmillió tő tavaszi tőzike látványa, illata már önmagában is feledhetetlen élmény! Szeretettel vár minden érdeklődőt az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság!
Bővebben

(Kép: Nagy Sándor)

(Kép: Nagy Sándor)

Tavaszköszöntő erdei túra a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában
2017-03-06 – Helyszín: Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

3,2 km hosszú gyalogos túrára vár minden érdeklődőt a SEFAG Zrt. az erdei iskola tanösvényén, ami után tavaszköszöntő népszokásokokat elevenítenek fel az iskola udvarában.
Bővebben

Hóvirágos hétvége a Hanyban
2017-03-11 – Helyszín: Lébény

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túra során a lébényi tölgyerdő kora tavaszi élővilágát figyelhetik meg az érdeklődők. Az erdő bemutatása szakvezetővel történik.
Bővebben

Családi nap Királyréten: A hóvirág nyomában
2017-03-11 – Helyszín: Szokolya – Királyrét

A tavasz első virága, a hóvirág nyomába eredhetnek családi körben a szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság programján a résztvevők megkereshetik a virágokat s társaikat, rövid terepi séta után pedig mikroszkóppal merülhetnek el az aprók világában.
Bővebben

(Fotó: Kálmándy Ferenc)

(Fotó: Kálmándy Ferenc)

Télterelő túra a Gemenci erdőben
2017-03-11 – Helyszín: Gemenc

A Gemenc Zrt. által szervezett kirándulás során gyalog és az erdei vasúton is szemügyre vehetjük a tavaszra készülődő Gemenci erdőt.
Bővebben

A tavasz hírnökei – Egyhajúvirág túra a Csodaréten
2017-03-11 – Helyszín: Ásotthalom

Kora tavasztól őszig egymást váltják a szebbnél szebb virágcsodák, folyamatosan virágpompába borítják a rétet. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túrán a terület egyik legjelentősebb növénytani értékét az egyhajúvirágot is szemügyre vehetik a résztvevők.
Bővebben

Csillagvirág-túra a Maros hullámterében
2017-03-11 – Helyszín: Bökény

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság gyalogos túrát szervez a Maros-parton és a közelében fekvő erdőkben. A program során a védett ligeti csillagvirág termőhelyét kereshetik fel az érdeklődők, útközben megnézve a Marost és a vonuló vízimadarakat.
Bővebben

Kép forrása: Buday Ádám - sirbuday.hu

Kép forrása: Buday Ádám – sirbuday.hu

Hóvirágok Királyréten
2017-03-18 – Helyszín: Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont

A nemzeti parkok feladata, hogy évről–évre számba vegyék, felmérjék a védett növényeket, állatokat. Egyes fajoknak, fajcsoportoknak rendszeresen felmérik az állományát. Ebbe a tevékenységbe szeretné a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bevonni a látogatókat egy kirándulás keretében.
Bővebben

A vadregényes Telekes-völgy
2017-03-18 – Helyszín: Telekes-völgy

A helyenként szurdokszerű Telekes-völgyben március közepén szép számmal virítanak a hóvirágok és a csillagvirágok, a tavasz kis hírnökei. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túrán a szűk völgyben a Telekes-patak medrét kerülgetve láthatók a kis növények.
Bővebben

Tavaszi erdei séta a Zselici Csillagparkban
2017-03-28 – Helyszín: Zselici Csillagpark

Az iskolás és óvodás csoportok részére szervezett programon különleges erdei sétával fedezhetjük fel a Zselici Csillagvizsgáló közeli, tavaszi hangulatú erdőt.
Bővebben

 

TOVÁBBI PROGRAMOK AZ ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG MAGYAR ERDŐKBŐL ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: