Hétfőtől már komppal is megközelíthetjük az új tihanyi kilátót

A kedvező időjárásnak köszönhetően több mint másfél hónapos kényszerszünet után hétfőn reggel újraindul a balatoni komp Szántód és Tihany között – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A hétvégén tehát akár egy kis hajókázással egybe kötve is felkereshetjük a tihanyi Őrtorony kilátót.

Tihany, 2016. november 2. Az újonnan átadott Õrtorony kilátó Tihanyban 2016. november 2-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A novemberben átadott Őrtorony kilátó Tihanyban – MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Egy nagyon élvezetes, egész napos program kerekedhet ki a komp és az Apáti-hegyen található kilátó összekapcsolásából, különösen annak fényében, hogy az előrejelzések szerint szép, tavaszias idő várható az előttünk álló hétvégén.

A tihanyi Őrtorony kilátót november elején adták át, a turisztikai létesítményről a kirándulók, túrázók csodálatos panorámában gyönyörködhetnek. A magasból jól látszik a Balaton és Tihany is, így tényleg érdemes egy erdei sétát szervezni az Apáti-hegyre.

Tihany, 2016. november 2. A Tihanyi apátság és a Balaton látképe az újonnan átadott Õrtorony kilátóból Tihanyban 2016. november 2-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Tihanyi apátság és a Balaton látképe az Őrtorony kilátóból Tihanyban – MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A kompok egyébként február 27-étől ismét a meghirdetett menetrend szerint, óránként közlekednek, Szántód felől 7:00 és 18:00 között, Tihany felől 7:30 és 18:30 között.

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: