Százszorszép – Képeskönyv készül erdőjáróknak

Várhatóan 2017 tavaszán jelenik meg Dr. Nádai Magdolna ‘Százszorszép’ című képeskönyve, amely az erdőjáró csoportoknak, családoknak nyújt segítő kezet az erdei növények és állatok felismerésében. A két kötetes kiadást színes fotók, magyarázó ábrák, érdekes adatok, lírai eszközök és színezők bővítik.

Leporello 2017_Layout 1

„Erdeink hazánk természeti értékeinek jelentős részét teszik ki. Nemzeti kincsként tartjuk számon. Megőrzésük, fenntarthatóságuk mindannyiunk érdeke, nemcsak az erdészeké” – olvasható Dr. Nádai Magdolna Százszorszép című képeskönyvének ajánlójában.

A kiadvány célja, hogy az erdőt járók „nyitott szemmel” csodálkozzanak a növény- és állatvilág, a táj szépségére, hogy vigyáznának rá, és igény ébredjen bennük a megőrzésére, és hogy észrevegyék, megértsék és értékeljék az erdészeti szakemberek erdőket fenntartó törekvéseit. Ebben segít a kétszer 176 oldalas különálló kötetből álló könyv.

Az első kötet célja az élőlények könnyű felismerhetősége, a másodiké a minél sokoldalúbb megismerésük. Mindkét célt színes fotók, magyarázó ábrák, érdekes adatok, lírai eszközök és színezők segítik, hogy már a legfiatalabb erdőt járó is a maga módján értékelhesse az erdei növényeket, állatokat, és érzelmileg kötődjön a tájhoz.

A tervek szerint a könyv tavasszal jelenik meg, és irányára nagyjából 2500 Ft lesz, ha elég érdeklődő, előzetes megrendelő gyűlik össze. Amennyiben érdekli Önt vagy környezetét a kiadvány, kérjük jelezze a darabszám megjelölésével a MEGOSZ titkárságának 2017. február 24-ig.

A könyvről bővebben ITT lehet olvasni>>>

Leporello 2017_Layout 1

(MEGOSZ)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: