Még nem bújtak elő a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban

Az Alcsúti Arborétum híres csodálatos hóvirág mezeiről, kirándulók ezrei keresik fel a virágzás időpontjában a fehér köntösbe bújt földeket. Az arborétum tájékoztatása szerint azonban március első hete előtt nem fognak előbújni a virágok.

(Fotó: Kálmándy Ferenc)

(Fotó: Kálmándy Ferenc)

FRISS – 2017.02.27.: Nyílik a hóvirág, hétvégén igazi ünnep lesz az Alcsúti Arborétumban RÉSZLETEK ITT>>>

Az Alcsúti Arborétum szakemberei pénteken bejárták a hóvirágmező területét, azonban a fagyos föld miatt a virágoknak még nyomuk sincsen, várhatóan március első hete előtt nem bújnak ki a virágok a területen.

Ebben az évben a tartós hideg és a fagyott talajréteg miatt várható a szokásosnál későbbre a hóvirágok virágzása is. Az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület, mára már sokak által ismert és felejthetetlen látványt nyújtó hóvirágmezőjére sokan kíváncsiak. A látogatások tervezésekor vegyék figyelembe, hogy ebben az évben az elhúzódó hideg miatt a szokásoshoz viszonyítva 2 héttel későbbre, február végére, március elejére várható a hóvirágok virágzása. Javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges, hétköznapra tervezzék a látogatást, hiszen a hétvégeken „teltház” várható. A részletekről, nyitva tartásról a www.alcsuti-arboretum.hu oldalon lehet naprakész információhoz jutni.

(Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Alcsúti Arborétum)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: