Természetvédelmi rajzpályázat a Madarak és Fák Napja alkalmából

Madarak és Fák Napja alkalmából óvodás- és általános iskoláskorú gyerekek részére Színek a természetben címmel képzőművészeti pályázatot írnak ki. A szervezők olyan műveket várnak, amely segítségével a gyerekek lakóhelyük környezetének növényzetét, fáit, virágait, fűszer- és gyógynövényeit mutatják be.

Hóvirág - Fotó: Vajda Bertalan

Hóvirág – Fotó: Vajda Bertalan

Madarak és Fák Napja alkalmából óvodás- és általános iskoláskorú gyerekek részére képzőművészeti pályázatot ír ki a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület (KMJV), a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola (Kiskunfélegyháza) és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

A pályázat címe: Színek a természetben

2017 évi pályázat témája a növények csodálatos világának bemutatása. A tél elmúltával a szunnyadó természet új életre kel, napról napra változik, ahogy a fák, bokrok, virágok újra teljes pompájukat nem mutatják. Változatos szín- és formaviláguk, a fények játéka megannyi inspiráló ötletet adhat a „kis művészeknek”.

Olyan pályamunkák beküldését várjuk a nevezőktől, amelyek lakóhelyük környezetének növényzetét, fáit, virágait, fűszer- és gyógynövényeit mutatják be, alkotó fantáziájukat megragadja vagy a nevezők növényekhez való kötődését, személyes élményét, terepi megfigyeléseit jelenítik meg tájkép, életkép, tanulmány vagy csendélet formájában.

Javasolt technikák: Szabadon választott: ceruza, grafika, pasztell, akvarell, olaj, tus; fa-, linó-, vagy rézmetszet; mozaik, batik, szövés, plasztika, tűzzománc, kivéve krepp-pariból és termésekből készült kép.

Nevezés: A pályázatot óvodás- és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg. Intézményenként 15 db alkotás küldhető. A szervezők kérik a pályamunkák hátoldalán és külön összesítőn a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

MTI Fotó: Sóki Tamás

MTI Fotó: Sóki Tamás

Beküldési határidő: 2017. április 21.

Fogadóhely címe: Corvin Mátyás Általános Iskola, 6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

Kiállítás: A zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó- és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek. A legszínvonalasabb pályamunkákból tárlatot rendeznek, ami 2017. május 12-26. között tekinthető meg. A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2017. május 12-én 13.00-kor lesz a Corvin Mátyás Király Általános Iskolában. A kiállítás bontása után, előre egyeztetett időpontban a pályamunkák elvihetők.

További információ:
KNP Ig. (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.); Tóth Endre, tel.: 76/482-611
Corvin Mátyás Király Általános Iskola (Kecskemét), tel.:76/498-048 (Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten, hétfőn és pénteken 13-17 óra között)

(Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: