Erősítik az őrszolgálati jelenlétet a Duna-menti területeken

A projekt célja az őrszolgálati jelenlét erősítése a Duna-menti területeken, a hatósági ellenőrzések eredményességének javítása az igazgatóság egész területén, valamint a monitoring tevékenységek fejlesztése a projekt célterületein. A projekt eredményeként mindhárom megfogalmazott cél elérése tekintetében előre kívánnak lépni. 

duna_drava_nemzeti_park_logo

A projekt során megépítik a Béda-Karapancsai Tájegység őrszolgálati irodáját Kölkeden, ahonnan a Béda-Karapancsai Tájegységen kívül az igazgatóság Gemenci Tájegysége is könnyebben elérhető. A két tervezett épületben az irodai munkavégzéshez szükséges helyiségeken kívül egy kis tárgyalót, pihenőt is kialakítanak, valamint a hatósági munkához és a vagyongazdálkodáshoz kapcsolódó eszközök tárolására is lehetőség nyílik.

Az őrszolgálat tagjainak hatósági és monitoring célú mobilitását fejlesztendő terepjáró gépjárművek, terepmotorok és kishajók, csónakok beszerzését tervezik, melyek mind mennyiségi, mind minőségi előrelépést jelentenek a mindennapi munkavégzéshez.

Az őrszolgálat által végzett terepi monitoring tevékenységhez kapcsolódóan többféle eszközt is beszereznek. Ide tartoznak a hal, valamint a madárállomány monitorozásához szükséges felszerelések, valamint a terepi munkavégzést segítő mobil eszközök is.

A projekt 203 millió Ft támogatásból valósul meg. A kivitelezési munkák és az eszközbeszerzések 2017 tavaszán indulhatnak meg.

(Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: