Gímtrófea, borzkoponya – Rendhagyó természetismereti órák a SEFAG Zrt.-vel

Február elsején délután ismét rendhagyó természetismeret órát tartott Éder Lilla a SEFAG Zrt. munkatársa a Somogy megyei Duráczky EGYMI 6. osztályában. A 14 fős logopédiai osztályban az erdők élővilága, az erdőben élő vad élete volt a téma.

sefag_ora

Nem „iskolásan”, tanóraszerűen, hanem játékos formában, beszélgetve, szemléltető eszközök segítségével dolgozták fel az órán a témát. Gímtrófea, aranysakál-, róka-, borzkoponya, hullott agancsok, segítségével mutatták be a vad életmódját, táplálkozását. Ismét nem okoztak csalódást a gyerekek, sok-sok információ birtokában voltak, hiszen az élővilág számukra az egyik legérdekesebb téma. A „rendhagyó” óra ez alkalommal is sikeres volt. A következő foglalkozáson a vadgazdálkodás lesz a téma.

A SEFAG Zrt. elkötelezett a környezeti nevelés erősítése terén. Minden alkalmat megragadnak, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez az élővilág titkait. Ezt a célt szolgálja a várhatóan március végén megnyíló Erdők háza, mely karnyújtásnyi közelségbe hozza Kaposvár belvárosába a Somogyi erdőt.

„Köszönjük a lehetőséget Nyáriné Fenyvesi Katalinnak, a 6. osztály tanárának valamint Iberpaker Gábor és Horváth Mihály igazgató uraknak és munkatársaiknak a szemléltető eszközöket, melyekkel sikeresebbé tettük a rendhagyó természetismeret órát” – olvasható a SEFAG Zrt. közleményében.

(SEFAG.Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: