A Budakeszi Vadaspark látogatórekorddal zárta a 2016-os évet

Több mint 164.000-en döntöttek úgy 2016-ban, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket.

budakeszivp_vadmalacok2

Januárban születtek a vadaspark vadmalacai (Fotó: Kabai Katalin “Kabka”, Budakeszi Vadaspark)

A Budakeszi Vadasparkban 2016 során sem telt el szinte egyetlen hétvége sem kiemelt program, tematikus szakvezetés, vagy épp látványetetések és különböző, kisebb-nagyobb állatokat bemutató előadások nélkül. A Budakeszi Vadaspark természetességre alapozott hitvallása számtalan interaktív foglalkozásban, az állatokkal való testközeli találkozásban érhető tetten, ahogy arra is komoly hangsúlyt fektetnek, hogy a városból érkező látogatók a környezettudatosság, a környezetvédelem és a természetes ökoszisztéma iránti tisztelet birtokában távozzanak egy-egy jól sikerült nap után Budakesziről.

Az egyre gyarapodó közönség pozitív visszajelzései mellett a Budakeszi Vadaspark tavaly rangos szakmai elismerésben is részesült: 2016 szeptemberében az év ökoturisztikai létesítményei között díjazták.

A 2016-os eredményeink és sikereink mögött kemény munka és tudatos tervezés van. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a vadasparki funkciókon túl valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve, modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központ legyünk. Tematikus előadásainkkal és tavaly átadott fejlesztéseinkkel – többek között az Interaktív Tanösvénnyel, a Kalandpark Tanösvénnyel és a MedvExit szabadulós játékkal – is aktívan hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy ökoturisztikai eszközökkel támogassuk a környezetvédelmi és kulturális ismeretek terjesztését, a környezet és az állatvilág iránt tanúsított felelősségteljes magatartás kialakítását. A Budakeszi Vadaspark munkáját 2016 során csaknem 1100 önkéntes segítette, ami a vadaspark társadalmi elismerésének és közhasznú szerepének újabb bizonyítéka, továbbá idén először – és nem utoljára – szerveztük meg a BBU Vadasparki Terepfutó Kupát, amivel az aktív rekreáció felé is nyitottunk– emelte kis Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

 (Fotó: Surányi Linda, Budakeszi Vadaspark)

A januári eseményen a ragadozóké volt a főszerep (Fotó: Surányi Linda, Budakeszi Vadaspark)

A Budakeszi Vadaspark iránti érdeklődés növekedését az is szépen mutatja, hogy a három tematikai egységet (hazai nagyvad fajok, kisragadozók, ornitológia) körüljáró szakvezetésekre a 2015-ös adatokhoz képest csaknem 25%-kal több óvodás és általános iskolai csoport jelentkezett, míg a 2016-ra meghirdetett Erdei Iskolai szolgáltatást immár 561 diák és kisiskolás vette igénybe. A 8 turnusban meghirdetett Vackor nyári és őszi napközis táborok szabad helyei pedig alig egy hónap alatt beteltek (összesen 204 gyermek részvételével), ami szintén a környezeti nevelés létjogosultságát és népszerűségét tanúsítja.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: