Erdészek és vadászok is segítettek a rászorulóknak az ünnepek előtt

Az erdőben dolgozók – erdészek, fakitermelők, vadgazdálkodók, vadászok – minden évben segítenek a nehéz helyzetben lévő embertársaikon. Karácsony előtt országszerte sok helyen szoktak vadételt osztani a zöldruhások, vagy egyéb módon szebbé tenni az ünnepeket. Természetesen 2016-ban is több követendő példát tudunk bemutatni. A Vadex Mezőföldi Zrt. például vadhúst adományozott a rászorulóknak, míg a Somogyi Vadászhölgyek Klubja ajándékdobozokat készített hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Amennyiben Ön is tud hasonló jótékonysági akcióról, amelyet erdészek, vadászok szerveztek, írja meg nekünk az erdeiprogramok@erdeiprogramok.hu címre, és az Ön beszámolójával is frissítjük cikkünket!

jotekonysag_diana_somogy_2

Ötszáz adag vadhús karácsonyra

“A VADEX Mezőföldi Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan szeretne segíteni azokon az embereken, akik megélhetési nehézségekkel küzdenek, ezért 500 adag vadhúst adományozott a székesfehérvári Kríziskezelő Központ számára” – számolt be jótékonysági tevékenységéről az állami erdőgazdaság.

Az Fejér megyei intézmény munkatársai az adományozott alapanyagokból melegételt készítenek a rászorulók részére. A társaság reméli, hogy felajánlásával segíti a Központ munkáját, és ezzel megkönnyítheti a nehezebb körülmények között élő embertársaink napjait a karácsonyi ünnepek közeledtével is.

jotekonysag_vadex

Angyalnak álltak a vadászhölgyek

A Somogy megyei vadászhölgyek a karácsony közeledtével angyalnak álltak. Ezúttal Bőszénfa hátrányos helyzetű, kiválasztott gyermekeinek készítettek ajándékdobozokat, amiket a község templomában adhattak át december 18-án.

A dobozokat a Somogyi Vadászhölgyek Klubja a gyerekek életkorát és nemét ismerve állította össze, a meglepetés azonban garantált volt, hiszen a személyes átadás alkalmával nevek, arcok, tekintetek és mosolyok is társultak a kiválasztott és gondosan becsomagolt ajándékok mellé – számolt be a segítségnyújtásról a klub hivatalos Facebook oldala.

Természetesen a gyerekek is készültek a hölgyeknek: rajzoltak, hajtogattak és festettek is csodaszép képeket.

jotekonysag_diana_somogy

Az ajándékozásban a vadászhölgyek segítségére volt a község polgármestere, Nyitrai István, valamint Sajni Balázs plébános. “Hisszük és valljuk, hogy egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották” – hangsúlyozták a Somogy megyei vadászhölgyek.

Nógrád megyében is segítettek a vadászhölgyek

Karácsony előtt a Nógrád megyei Vadászhölgy Klub sem tétlenkedett, hiszen a TETT Alapítvánnyal közösen ellátogatott a balassagyarmati hajléktalanszállóra, ahol meleg teát, meleg ételt, ruhákat, valamint diós bejglit osztottak a helyszínen tartózkodóknak.

jotekonysag_diana_nograd

“Jó érzés volt az ott lévő embereknek egy kicsit ünnepi hangulatot teremteni, ilyen nehéz körülmények között is” – közölte Szöllős Szilvia, a VKE Diana Vadászhölgy Klub Nógrád megyei elnöke a klub hivatalos Facebook oldalán.

AMENNYIBEN TUDOMÁSA VAN ARRÓL, HOGY ERDÉSZETI VAGY VADÁSZATI SZERVEZETEK, CSOPORTOK HASONLÓ JÓTÉKONY AKCIÓT HAJTOTTAK/HAJTANAK VÉGRE, KÜLDJE EL NEKÜNK A TÖRTÉNETÜKET AZ ERDEIPROGRAMOK@ERDEIPROGRAMOK.HU CÍMRE, ÉS CIKKÜNKET FRISSÍTJÜK!

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: