Élő Betlehem és téli madáretetés a Budakeszi Vadasparkban

kovercinke_2016_clSzombaton, a Kövér Cinkék Napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek középpontba, majd másnap, a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített Élő Betleheme.

Az adventi programkavalkád november 26-án, szombaton, a Kövér Cinkék Napjával veszi kezdetét. Ezen a napon az érdeklődők a téli madáretetéssel kapcsolatos, leghasznosabb mikénteket és hogyanokat tudhatják meg első kézből, szakértő jóvoltából. Az előadás azoknak a kerttulajdonosoknak is érdekes lehet, akik madárbarát kertté szeretnék alakítani a saját kis zöldterületüket. A programon résztvevők ráadásul faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készítenek, amit természetesen haza is vihetnek majd.

A Kövér Cinkék Napja részletes programja:

10.00 – Mosómedve látványetetés
11.00 – Róka látványetetés
12.00 – Előadás a téli madáretetésről, a madárbarát kertekről (közben madárkalács készítése)
13.00 – Sakál látványetetés
15.00 – Kisragadozó látványetetés

November 27-étől újra megcsodálható a Budakeszi Vadaspark és a Kalandpark bejárata között található Élő Betlehem!

A vadaspark különleges Betleheme a Pici Tanyáról átvezetett állatok közreműködésével lesz még nyüzsgőbb, még életszerűbb, így lesz igazán élő az Élő Betlehem. Természetesen ebben az esetben kizárólag csak azok a bundás, szőrös, vagy tollas „statiszták” jöhetnek számításba, melyek a Bibliában is szerepelnek. Hiszen a Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől: nem csak Noé bárkájának történetében olvashatunk róluk, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük.

A Budakeszi Vadaspark Élő Betleheme szinte mindenben az eredetit mintázza: a kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset, Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt is láthatjuk, figuráikat képzőművész alkotta élethűre. A különleges kompozíció mindennap megcsodálható a bejáratnál, de élő állatokkal kiegészülve csak hétvégeken tekinthető meg, hogy az állatok minél kevésbé tapossák vagy legeljék le az Élő Betlehemnek helyet adó füves területet.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: