A vadalma lesz az Év Fája 2017-ben

vadalma_ev_faja_2017Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 után idén ismét lehetővé tette, hogy az egyesület ágazati hírportálján és az Év Fája tematikus weblapon keresztül online módon szavazzanak az erdészek és a szakmán kívüli érdeklődők a jövő évi „Év Fájára”, amellyel a 2017-es esztendő fafaját választhatták meg a résztvevők.

Ebben az évben is élénk érdeklődés mellett, három héten keresztül zajlott folyamatosan a szavazás, amelyen összesen 2766 érvényes szavazatot adtak le az érdeklődők a megadott határidőig. 1167 vokssal végül a vadalma (Malus sylvestris) győzedelmeskedett, így 2017-ben ezzel a fafajjal foglalkoznak majd kiemelten az erdészek, például az általuk szervezett programokon. Így volt ez idén is, amikor a mezei szil állt a középpontban. Ezen alkalommal például a Magyar Posta alkalmi bélyeget is megjelentetett.

2015-ben egyébként a kocsányos tölgy, előtte pedig a hazai juhar volt a kiválasztott fafaj, de volt már Év Fája többek között a tiszafa, a mézgás éger, a boróka vagy éppen a szelídgesztenye is.

ev_faja_2017_

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület; Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: