Kerékpáros túraútvonalat újítottak fel Székelyföldön a Nyerges-tető és a Gyürke-tető között

nyergesteto_1Újabb szakaszt újítottak fel és tábláztak ki túrázók számára a Nyerges- és a Gyürke-tető között – számol be közleményben a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

A hétfőn átadott útvonal egy kétszáz kilométeres szakasz része, amelyet a hegyimentők szeretnének összekötni, hogy a későbbiekben a Szent Anna-tótól indulva a Csíki- és a Gyergyói-havasok, valamint a Hargita gerincén túrabiciklikkel járható legyen a terepezni vágyók számára. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba és Becze István megyei tanácsos a Rugát-tetőn találkozott a megyei önkormányzat hegyimentő közszolgálatának munkatársaival.

nyergesteto_2

Fekete Örs, a közszolgálat vezetője elmondása szerint a Nyerges-tetőről indulva a Csíki-havasok gerincén a Gyürke-tetőig jelölték ki a most átadott szakaszt, amely a turisták számára újabb opció a szórakozásra, hiszen látványos helyeken vezet át az ösvény. Nemcsak biciklivel, hanem lóháton vagy akár szekérrel is végigjárható.

nyergesteto_1

A hegyimentők beszámolója szerint turisztikai potenciál rejlik a hasonló bicikliutakban és túraösvényekben, hiszen egy programcsomag részévé lehet tenni, az idelátogatóknak egy-két napos programot lehet így ajánlani. Ennek érdekében folytatják az ösvények felújítását, kitáblázását, térképeket helyeznek el, és igyekeznek figyelmükbe ajánlani az önkormányzatoknak és panziósoknak is. Az ösvényeken jelenleg is találhatók pihenők, menedékházak, ezek számának növelésére ugyancsak szükség lesz.

nyergesteto_3

(szekelyhon.ro)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: