Jó Tetteket Ültetünk – Hargita megyében is facsemeték ültetésére várják a civileket

szekelyfold_turaA Zöld Székelyföld Egyesület Homoródalmás Önkormányzatával és az Eco Assist civil szervezettel karöltve november 12-én, szombaton bekapcsolódik abba az országos csemeteültetési akcióban, amelynek célja, hogy 7-8 év alatt mintegy 300 hektár hasznosítatlan területet változtasson erdővé 50 000 önkéntes bevonásával. A Jó Tetteket Ültetünk akció részeként 2015-ben 73 hektárt (225 ezer csemete) erdősítettek egy nap alatt, összesen 11 000 önkéntes bevonásával Románia 14 megyéjében.

Hargita megyében első alkalommal szervezik meg ezt az országos csemeteültetési akciót 8 másik megye mellett. Homoródalmás határában a Gállhegy nevű hely festői környezetébe várják azokat a civileket, akik egy kellemes szombati napot jó társaságban és hasznosan szeretnének eltölteni.

A nap programjai között szerepel csemeteültetés erdész szakemberek segítségével, de lesz erdei iskola sátor is, ráadásul nem csak kicsiknek. Az esemény különlegessége, hogy egy leromlott területet új technológiák alkalmazásával próbálnak majd újraéleszteni és a természet körforgásába újra bekapcsolni.

Az esemény reggel 9 órakor kezdődik, a helyszínre történő kijutást a jelentkezők függvényében buszokkal oldják meg a megye nagyobb városaiból. A rendezvény országos partnere a Környezetvédelmi Minisztérium.

A csemeteültetési akció során a szervezők biztosítják az eszközöket, a csemetéket valamint a meleg ételt, otthonról csak a jókedvet kell vinni. A résztvevők a www.plantamfaptebune.ro regisztrálhatnak, vagy a szervező partnereknél.

Az esemény további partnerei:
Zetelaka Erdőrendészeti Hivatal
Homoródalmás Közbirtokosság
LIECO csemetekert, Ausztria

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: