Mesél az erdő a Madarasi Hargitán

madarasi_hargita_3Mesél az erdő elnevezéssel indítanak rendezvénysorozatot a Madarasi Hargitán október 30-án. A hegység növény- és állatvilágát mutatják be gyerekeknek, akiknek szórakozási, sportolási lehetőséget is biztosítanak.

A rendezvényt megelőző napon, október 29-én a hegyre vezető utat szaladva is megtehetik a mozogni vágyók a Feel Good Sportegyesület csapatával. Akik aznap érkeznek, Kusmó-bulira számíthatnak. A túrázás hívei a Szökő-vízeséshez és a Rákosi-csúcsra mehetnek fel az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjaival. Emellett hegyvidéki pályázati lehetőségekről tartanak előadást a vállalkozó szelleműeknek. A több helyszínen történő eseményen természetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmeket fognak vetíteni, a nosztalgiázni vágyók pedig történeteket mesélhetnek arról, milyen volt, amikor gyalog és traktorral mászták meg a Hargitát. A múltat idézve Régi szép idők címmel fotókiállítást is szerveznek, amelyre október 23-ig várják a múlt századi, Madarasi-Hargitán készült fényképeket. A fotókat a magyari.tekla@madarasihargita.ro e-mailcímre várják.

A Madarasi Hargita néhány napja

A Madarasi Hargita néhány napja

A helyi vendéglátósok és civil szervezetek felvállalt rendezvényén a természet nyújtotta és helyben készült finomságokat kóstolhatnak az odalátogatók, fát ültethetnek, valamint sílécbemutatón vehetnek részt. Borkóstolót is tartanak az első ízben megszervezendő rendezvénysorozaton, amelynek a fénypontja Földes László Hobo Halj meg és nagy leszel! című zenés előadóestje lesz. A monodrámát a Súgó Panzióban láthatja a közönség.

(szekelyhon.ro; Fotó: Súgó Panzió Facebook oldal)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: