Indul a szavazás! – Melyik faj legyen az Év Fája 2017-ben?

viragos_koris_ev_fajaAz Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta folyamatosan, így idén ismét lehetővé teszi, hogy az egyesület ágazati hírportálján és az Év Fája tematikus weblapon keresztül online módon szavazzák az erdészek és a szakmán kívüli érdeklődők a következő „Év Fáját”. Ezúttal a 2017-es esztendő fafaját keresik a szervezők.

A hazai fafajokra figyelmet felhívó mozgalom kuratóriumának döntése alapján 2016. november 8-ig a következő fafajokból lehet választani.

Vadalma (Malus sylvestris)

A magyar erdők szürke eminenciása, sem alaki tulajdonságaival, sem ökológiai sajátosságaival nem hívja fel magára a figyelmet. A nemes almafajtákkal való kereszteződése miatt génállománya hígulóban, a faj eltűnőben van.

vadalma_ev_faja_2017

Virágos kőris (Fraxinus ornus)

Ökológiai szempontból egyre nagyobb figyelmet kap (például a feketefenyő tömeges pusztulása miatt), e mellett kertészeti szerepe is jelentős. Sajnálatosan a gyomfa-szemléletünk továbbra is él, így nem becsüljük ezt a fafajt.

viragos_koris_ev_faja

Fehér nyár (Populus alba)

Az egyre jobban átalakuló, leromló alföldi termőhelyek olyan őshonos fafaja, amely az ártértől a homok-, lösz- és szikes területekig egyaránt megtalálható, impozáns termetével, magas életkorával a sík vidékek tájformáló eleme.

feher_nyar_ev_faja_2017

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET >>>

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: