A Dömös-Szentendre kerékpárút megépítéséről egyeztettek a felek

kerekpar_duna_kanyarSzabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke az EuroVelo6 kerékpárút Dömös–Szentendre szakaszának megvalósítása tárgyában egyeztető tárgyalást hívott össze október 5-én a szentendrei Városházára. A tárgyaláson részt vett Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztosa, Visegrád, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Szentendre polgármestere, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az érintett szakhatóságok képviselői.

Szabó István elnök röviden összefoglalta az érintett szakasz megvalósítása érdekében az eddigi fejleményeket.

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta, hogy a Rajka – Budapest EV6 kerékpárút jelen pályázati ciklusban történő megépítése kiemelt fontosságú kormányzati szándék. A Dömös–Szentendre szakaszon két nyomvonal lehetősége merült fel, a Szentendrei – szigeten, illetve a jobb parton vezetve. A két nyomvonal közötti döntés meghozatalához költségbecsléssel kiegészített előterjesztést terjeszt a közeljövőben a Kormány elé.

A települések polgármesterei hangsúlyozták, hogy a kerékpárút-hálózat megvalósulását bármely nyomvonalon egységesen támogatják és szorgalmazzák, melyet az elmúlt időszakban több közös nyilatkozatban is megerősítettek. Ugyanakkor azt is fontosnak tartják, hogy mind a Duna jobb partján, mind a Szentendrei – szigeten lévő települések – ha ütemezetten is – biztonságosan elérhetőek legyenek kerékpárral.

(Szentendre Város Önkormányzata)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: