Családi sétaút Herman Ottó nyomában

hermann_ottoV. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár átadta a Herman Ottó családi sétautat a zalaszabari Holnapocska Táborban. A sétaút állomásain a Kis-Balaton élővilágával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással is megismerkedhettek az érdeklődők.

A séta nagyon fontos a testnek és léleknek egyaránt – mondta V. Németh Zsolt a sétaút átadó ünnepségén. Az államtitkár kiemelte: a jövő gondolkodói számára a Holnapocska Tábor számos mozgásformát kínál, ehhez kapcsolódóan a fejlesztés a szemléletformálást is szolgálja: kicsik és nagyok interaktív formában ismerkedhetnek a természettel, a Kis-Balaton növényvilágával, rejtőzködő állataival. Az államtitkár hozzátette: a sétaút pallérozza a gyerekek tudását, s közben Herman Ottó nyomdokain járva, polihisztorunk életútjával is megismerkednek.

A Herman Ottó Intézet támogatásával létrejött tanösvény állomásai tematikusan mutatják be az intézmény széles feladatkörét – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató. Az intézet vezetője hozzátette: a Holnapocska Tábor példaértékű kezdeményezéseihez szívesen csatlakoznak a jövőben is.

A Herman Ottó Napok zárásaként 2016. május 16. és 21. között Somogy, Vas és Zala megyék gyermekotthonaiban élő diákok környezetügyi és természetvédelmi ismeretekkel, életre szóló élményekkel gazdagodtak a táborban. Ezt a küldetést erősíti a sétaút létrehozása is, hiszen a látogatók már egész évben játékosan végigkövethetik a hulladék útját, megtanulhatják a helyes komposztálást, megismerkedhetnek a környező erdők életével, legfurcsább állataival és növényeivel. Megannyi új élményt szerezve felfedezőtúrán ismerkedhetnek meg a környék rejtelmeivel, amelyekről még a tankönyvekből sem olvashattak – tette hozzá a főigazgató.

(HOI/FM)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: