A tradíciók nagyon fontosak – A Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Napon jártunk (+KÉPEK)

matrafuredi_erdeszeti_nyilt_nap_4Szeptember 30-án, Mátrafüreden tartotta erdészeti nyílt napját az Egererdő Zrt. Az eseménnyel összekapcsolva avatták fel az idei fafaragó szaktáborban készült alkotásokat is az FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium udvarán.

TELJES KÉPGALÉRIA A MÁTRAFÜREDI ERDÉSZETI NYÍLT NAPRÓL AZ ERDŐ-MEZŐ OLDALON >>>

A “Nimród” Kerekerdő Egyesület tagjai, Vass Tamás, Bodó Imre, Hatvani István, Katona Márton, Magyar Tibor, Puskás Péter, Ráczi János és Szabó Miklós által készített emlékoszlop a szakközépiskola udvarán kapott helyet, amely az erdész elődök előtti tisztelgést szimbolizálja.

matrafuredi_erdeszeti_nyilt_nap_17

A Földművelésügyi Minisztérium részére készült domborművel a környezet nevelés jelképét faragták meg.

„A tradíciók nagyon fontosak. Azokat az erdőket, amikben a mostani gyerekek dolgozni fognak, a nagyapjuk vagy velük egykorú erdészek telepítették. Ez a mezőgazdasági vagy más munkatevékenységnél annyival nehezebb, hogyha egy erdőt most telepítünk, az eredménye csak száz év múlva fog jelentkezni. Ez igen nagy idő, és ez csak úgy működhet, ha szívvel-lélekkel csinálják. Csak így lehet erdőt és ezzel jövőt biztosítani a következő nemzedékeknek” – mondta az Erdeiprogramok.hu kérdésre Gréczi László szakmai igazgatóhelyettes.

matrafuredi_erdeszeti_nyilt_nap_6

Az Egererdő Zrt. ötödik alkalommal rendezte meg a Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Napot, ahol az erdei alapanyagokból készült termékek mellett a fakitermelés egyes munkafolyamatait is bemutatták a szakiskola tanulói.

A több helyszínen zajló programsorozat lehetőséget teremtett az óvodásoknak és általános iskolás diákoknak, hogy megismerjék az erdő keletkezését, a vadon élő állatokat, a fák termését, a tűzifa előállítását, és még sok más csodálatos természeti értéket.

matrafuredi_erdeszeti_nyilt_nap_13

A környező településeken lévő óvodák, iskolák számára fontos, hogy a gyerekek kiszabaduljanak egy körbezárt udvarból, rossz idő esetén egy szűk szobából. A Gréczi Lászlóhoz érkező visszajelzések alapján mindenki számára nagy élmény, hogy a nyílt nap részeként nem csak az erdőt látják, hanem azt is, hogyan és milyen módszerekkel próbáljuk a magyar gazdaságot életben tartani, fejleszteni és működtetni.

Az Egererdő Zrt. teljes csapata alázattal és türelemmel oltotta a kíváncsiskodó gyerekcsapatok tudásvágyát a nap folyamán. A sok csillogó szempárt, a széles mosolyokat és az átszellemült tekinteteket látva a rendezvénynek van jövője, hiszen ha nem is erdész vagy vadász lesz a legfiatalabb nemzedékekből, legalább a kezdő lökést meg tudják adni, hogy lehetőleg egy természetszerető felnőtt váljon belőlük.

(Rákóczi Ágnes – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: