Elkezdődött a XX. Erdők Hete országos rendezvénysorozat

erdok-heteMegkezdődött a „XX. Erdők Hete” rendezvénysorozat, amelynek idei első programja a „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” háromnapos koncertsorozat volt. A klasszikus és népzenei koncerteket erdei környezetben, Gyulán és a Nagyvárad közeli Püspökfürdőn tartották, az érdeklődők száma pedig közel kétezer főre tehető.

ERDŐK HETE RENDEZVÉNYEK AZ ERDEIPROGRAMOK.HU OLDALUNKON >>>

Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés az idén mintegy 50 helyszínen, közel 150 programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe 2016. október 3 – 9. között szerte Magyarország erdeiben. A „XX. Erdők Hete” kiemelt témáját a hazai erdők turisztikai szolgáltatásai adják, hiszen 2010 óta a 22 magyar állami erdőgazdaság több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti, turisztikai fejlesztésekre.

Az „Erdők Hete” rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot. Mindezt a hazai erdőket legjobban ismerő szakemberek, a magyar erdészek osztják meg örömmel az érdeklődőkkel. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol kicsik és nagyok, az egész család játékosan ismerkedhet meg közös kincsünkkel, a magyar erdők világával.

erdok-hete

Az Erdők Hete részletes programjainak listájáért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra!

(Pilisi Parkerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: