Hét elejétől újra látogatható a gödöllői arborétum

godolloi_arboretumIsmét látogatható a gödöllői arborétum, ahová szeptember 18-án lezuhant két egymással összeütköző kisrepülőgép – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szerdán az MTI-vel. A balesetben négyen meghaltak, köztük egy nyolcéves gyerek.

A repülőbaleset okait, pontos körülményeit, valamint esetleges felelőseit több szerv, közöttük a KBSZ is vizsgálja. Bajkó Erika kommunikációs vezető az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy vizsgálatuk első részeredményeiről leghamarabb a jövő héten adható információ.

Az első vizsgálatok szerint egy Cessna 182-es ejtőernyősöket vitt ugrani, és már visszatérőben volt a gödöllői repülőtérre, amikor egy Piper 28-as sétarepülésre indult, fedélzetén három emberrel. A Cessna normál tempóban süllyedt, amikor bekövetkezhetett a baleset.

Mindkét repülőgép súlyosan roncsolódott, a fedélzetükön tartózkodó négy ember – a Cessna pilótája, a Piper pilótája és két utasa – meghalt. A helyszíni szemle tapasztalata szerint a kisgépek nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve értek földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letört egy nagy darab. A szemle megállapításai arra engednek következtetni, hogy a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek, miközben a Cessna leszálláshoz készült, a Piper pedig emelkedőben volt – közölte korábban Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője.

A roncsokat szeptember 19-én elszállíttatta a rendőrség. Az arborétumot szeptember 26-án nyitották meg – válaszolta az MTI érdeklődésére a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: