Európai Madármegfigyelő Világnap a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal

madargyuruzes_dinpiOktóber első hétvégéjén a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is különleges programokkal várja az érdeklődőket az Európai Madármegfigyelő Világnap alkalmából. Ezen a hétvégén fontos cél lesz, hogy a lehető legtöbb ember figyelje Európa szerte a madarakat. Magyarország rendszerint előkelő helyen szerepel mind a résztvevők, mind a megfigyelt madarak számát tekintve.

A DINPI több helyszínen is várja a természet kedvelőit. Dinnyésen, Naszályon, Pilisszentivánon és Farmoson madármegfigyelésre, madárgyűrűzésre kell számítani.

Madárgyűrűzés a Dinnyési-fertőn

Különböző hosszúságú túrák indulnak Dinnyésen a Madárdal tanösvény 5. táblájától, az új toronyból. Emellett párhuzamosan madárgyűrűzés is várható.

További részletek a programról ITT>>>

Európai Madármegfigyelő Világnap – Naszály, Ferencmajori-halastavak

A madárgyűrűző programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel közösen szervezi a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

További részletek a programról ITT>>>

Madárgyűrűzés Dinnyésen (fotó: Berkó Gyöngyi)

Madárgyűrűzés Dinnyésen (fotó: Berkó Gyöngyi)

Madárgyűrűzés a pilisszentiváni  Jági-tónál

A program madárgyűrűzési bemutatóval veszi kezdetét a Jági-tónál, ahol akár különleges vonuló fajokkal is találkozhatunk. Folytatva a nap szellemiségét, kb. 11 órától  a lábunk alá vehetjük a Borbás-gerincet.

További részletek a programról ITT>>>

Dinnyési Madárkavalkád

Az esemény célja, hogy az ide látogatókat közelebb hozza a madarak világához, illetve játékos formában bemutassa a madarászat és a természetvédelem szépségeit. A program külön apropója, hogy idén 50 éves a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület, mely eseményt szeretnék méltóképpen megünnepelni.

További részletek a programról ITT>>>

madargyuruzes_dinpi

Madárgyűrűzés a Farmosi Madárvártán

A tavalyi évben ebben az időszakban olyan érdekes fajok egyedei kerültek befogásra (majd gyűrűzés után elengedésre), mint a nagy őrgébics, szajkó, fülemülesitke. Ha valaki érdeklődik a madarak iránt és szeretné testközelből megfigyelni őket, vagy akár kézbe venni tollas barátainkat, akkor számukra a program kötelező!

További részletek a programról ITT>>>

 

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: