Éjszakai nyomozásra várja látogatóit a Mezőgazdasági Múzeum szombattól

mezogazdasagi_muzeumÉjszakai nyomozás – Detektívjáték holdfényben címmel nyílik szombaton új interaktív kiállítás és játék a Mezőgazdasági Múzeumban, ahol a látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertben fedezhetik fel az élőlények rejtett éjszakai életét.

A kiállításon az érdeklődők előbb kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűneset helyszínére érkezve, elemlámpa fényénél sikerrel gyűjthessék be az árulkodó bűnjeleket és a hátrahagyott bizonyítékokat – olvasható a múzeum közleményében.

A sejtelmes hangulatú, félhomályos kertben barangolva a nyomozótanoncok felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét, találkozhatnak a kert különös lakóival, miközben trükkös fejtörők és megtévesztő nyomok teszik próbára szemfülességüket és bátorságukat.

mezogazdasagi_muzeum

A feladványok megfejtéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Belépéskor a látogatók szöveges játéklapot kapnak, amelyen állomásról állomásra újabb fejtörőket oldhatnak meg. A múzeum több termén végigfutó, látványos kiállítás és detektívjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat november 6-áig.

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

Az ÉJSZAKAI NYOMOZÁS – Detektívjáték holdfényben című kiállítás 2016. szeptember 24-től november 6-ig látogatható a Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva!)
Korosztályi ajánlás: 4+
A kiállítás és detektívjáték bejárása min. 1–1,5 órát vesz igénybe.
Belépőjegyárak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft
Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig)

Nyitási kedvezmény: az óvodai és iskolai csoportok a kiállítást szeptember 30-ig, hétköznapokon 890 Ft / fő kedvezményes áron tudják megtekinteni.

Csoportos látogatás esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Belépéskor a látogatók szöveges játéklapot kapnak, 6 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a detektívjátékot.

Felhívjuk látogatónk figyelmét, hogy a kiállítás első része a Vajdahunyadvár gótikus szárnyában, a múzeum állandó kiállításaiban kapott helyet. Az épületnek ez a része nem akadálymentesített, az egyes játékállomásokhoz lépcső vezet.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

(MTI)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: