Nyílt napot tartottak az erdészek – Az egri Érsekkert erdővé változott (+KÉPEK)

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-5Vadászkutyák, bogyós gyümölcsből készült lekvárok és erdészeti munkagépek testközelből. Többek között ezekkel várták a gyerekeket a VI. alkalommal megrendezett Erdészeti Nyílt Napon Egerben, 2016. szeptember 2-án, az Érsekkertben az Egererdő Zrt. munkatársai. A programok célja, hogy minél közelebb hozza az erdőt és annak élővilágát a fiatalokhoz.

A standoknál szakemberek mutatták be az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját. A vendégek megismerkedhettek az erdei növényekkel, rovarokkal, a fahasználattal, az erdészeti gépekkel, a fatermékekkel, a vadgazdálkodással és vadászattal, az erdő ízeivel és az erdei vasutakkal is.

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-8

„Szerettük volna, hogy a vendégek megismerjék az erdőben végzett tevékenységet, és azt, hogy az állami erdészetek miként gazdálkodnak az állami erdőkkel. A tematika alapja a teljes tevékenységi kör bemutatása volt” – nyilatkozta a TV Eger forgatóstábjának Dr. Jung László vezérigazgató. „Tizennégy állomásunk volt, ezek között egy szlovák, a Rimaszombati Erdészet képviselőivel és egy lengyel sátor a lwówek slaski erdészet munkatársaival. Ők is örömmel állapították meg, hogy a korábbi évekhez képest sokkal többen keresték fel a sátrakat. A rendezvényünkhöz ebben az évben is csatlakozott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság”.

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-2

Az VI. Erdészeti Nyílt Napon 2151 fő regisztrált, akiknek az Egererdő Zrt. a nap élményei mellé egy Erdei fejtörő játékot is ajándékozott.

eger-edeszeti-nyilt-nap-2016-4

A korán érkezők, akik a helyszínen 9-9.50-ig regisztráltak egy-egy Erdei tanórát is kisorsoltak óvodás és iskolás kategóriában. Ezzel már a következő programjukra hívták fel a figyelmet, ugyanis lesz két szarvasbőgéses járatuk az erdei kisvasúttal 2016. szeptember 17-én és 24-én a felsőtárkányi Stimecz-házhoz, és a két szombat közötti hétköznapokon az óvodásokat és az iskolásokat várják természet közeli élményekkel az őszi erdőben.

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-3

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-5

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-6

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-7

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016-9

eger-erdeszeti-nyilt-nap-2016

(Egererdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: