Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén (+KÉPEK)

gobos_major_erdei_iskola__1A vitnyédi általános iskola diákjainak előadásával kezdődött meg a KAEG Zrt. Göbös-majorban létesített új erdészeti erdei iskolájának ünnepélyes átadója szeptember 3-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap részeként.

KÉPGALÉRIA AZ ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA ÁTADÁSÁRÓL AZ ERDŐ-MEZŐ ONLINE ERDÉSZETI PORTÁLON >>>

A Kapuvártól 13 kilométerre fekvő Göbös-major területén folyamatosan zajlanak a fejlesztések, a legutóbb például a kápolna szenteléséről számoltunk be az Erdeiprogramok.hu oldalunkon. Szeptember 3-én, szombaton egy újabb mérföldkőhöz érkezett a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ökoturisztikai Központja, ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap alkalmával ünnepélyesen megnyitották az állami erdőgazdaság mintegy 100 millió forintból létrehozott erdészeti erdei iskoláját.

Szalagátvágás - Orbán Tibor, Bitay Márton Örs, Fazekas Márton

Szalagátvágás – Orbán Tibor, Bitay Márton Örs, Fazekas Márton

Az ünnepségen elsőként Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. “Ezzel a fejlesztéssel új élet kezdődik a Göbös-majorban. Az erdei iskolánk segítségével a legfogékonyabb korosztályt, a gyermekeket próbáljuk kihozni az erdőbe” – fogalmazott az állami erdőgazdaság embere, aki hozzátette: reméli, hogy még évtizedekig végezhetik ezt a munkát.

Orbán Tibor vezérigazgató és Bitay Márton Örs államtitkár

Orbán Tibor vezérigazgató és Bitay Márton Örs államtitkár

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az iskola intézményének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az erdei iskolák rengeteg élményt nyújtanak a gyermekeknek. A politikus beszédében visszaemlékezett: ő maga is erdei iskolában hallott először szarvasbőgést. Hozzátette, hogy ezek az intézmények azért is nagyon fontosak, mert általuk az emberek rájönnek arra, hogy nem csak a horvát tengerpart vagy egy repülős nyaralás nyújthat igazi élményeket, hanem a magyar erdők is.

Az erdei iskolát az ünnepségen Fazekas Márton premontrei apát áldotta meg, majd Dr. Tóth József lépett a mikrofon elé, aki beszédével az épületben látható vadászati kulturális kiállítást nyitotta meg.

gobos_major_erdei_iskola__7

Az erdei iskola ezúttal természetfotóknak, festményeknek, csontfaragásoknak adott otthont, ám az alsó helyiség valójában tanteremként szolgál majd. Szintén a földszinten találhatók a tanári szobát, az emeleten pedig a tervek szerint szállást alakítanának majd ki a gyermekeknek.

gobos_major_erdei_iskola__19

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azonban most is az ország bármely részéről tud csoportokat fogadni, hiszen a Göbös-major területén faházak és egy panzió is található, nyári táborokat már évek óta szerveznek a területen – korábban a régi erdei iskola bevonásával.

gobos_major_erdei_iskola__1

Mindezek mellett az állami erdőgazdaság esküvői helyszínként is ajánlja a Göbös-majort, ahol már kápolna is áll, ha valaki örök hűséget esküdne. Mindemellett 12 saját ló, 1800 négyzetméteres fedett lovarda, óriási szabadtéri karámok és szinte korlátlan erdei túralovaglási és sétakocsikázási lehetőség is  várja az érdeklődőket.

(Gribek Dániel Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: