Pannon Csillagda – A Marsról szóló 3D film is várja a látogatókat az új médiateremben

pannon_csillagda_13Július végén a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D filmpremierrel összekötve adták át a bakonybéli Pannon Csillagda Látogatóközpont új médiatermét, amellyel élvezetes és izgalmas formában tudják közelebb hozni a vörös planétát a látogatók számára.

A létesítmény egyedülálló Európában, hiszen a távcsőparknak köszönhetően az éjszaki égbolt mellett a nappali égboltot is megfigyelhetjük. Ráadásul a digitális planetárium mellett egy nagyon komoly űrkutatás-történeti kiállítás is helyet kapott. A korábbi, 420 milliós projektből létrehozott Pannon Csillagda összesen 800 négyzetméteren várja a látogatókat – tudtuk meg Rácz András, környezetügyért felelős helyettes államtitkártól.

pannon_csillagda_1

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója fontosnak tartja, hogy évről évre újabb programokkal, előadásokkal szolgáljanak, így érdemes folyamatosan visszatérni a már megszokott helyszínre. Idén a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D filmet tekinthetik meg a korábbi pincehelyiségből átalakított új médiateremben.

pannon_csillagda_4

A film egyedülálló, hiszen csak a Pannon Csillagdában lehet megtekinteni. A saját készítésű filmben olyan meghatározó személyek tűnnek fel, mint Charles Duke, az Apolló 16 Holdkomp pilótája, valamint a magyar származású Pavlics Ferenc mérnök, akinek az irányítása alatt készítették el azt a holdautót, amellyel a Hold sivatagjait barangolhatták be. De ő tervezte a Pathfinder Mars Rover robotot is, ami korszakalkotó munkát végzett a Mars felszínén. A 3D felvételeknek és a NASA űrfelvételein alapuló animációknak köszönhetően a nézők szinte megérinthetik ezt a távoli világot – mondta Bárány László, a Pannon Csillagda igazgatója és a bemutatott film rendezője.

pannon_csillagda_6

NAPPALI PROGRAMOK JEGYÁRAI
Felnőtt belépőjegy: 2000 Ft.
Kedvezményes (diák, nyugdíjas, stb.) belépőjegy: 1600 Ft.
Családi (2 felnőtt, 3 gyermek) belépőjegy: 5500 Ft.

3 éves korig ingyenes belépés. Diák csoportok esetében minden 15 fő után 1 ingyenes kísérőjegy.
Csoportok számára programok egyedi kérések alapján.

pannon_csillagda_5

Éjszakai távcsöves bemutatók igény és időjárás függvényében, előzetes egyeztetés alapján.
Esti programok jegyára: 2.500 Ft/fő
Bejelentkezés: info@csillagda.net

Elérhetőségek:
8427 Bakonybél, Szt. Gellért tér 9.
GPS: 47.253114, 17.728339
(bejárat a Petőfi u. felől)

Információ, bejelentkezés:
e-mail: info@csillagda.net
tel: +36 88 461 245 (nyitvatartási időben)

pannon_csillagda_7
Programok: http://csillagda.net/jegyarak-programok/

(Rákóczi Ágnes – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: