Rengeteg program az Állatkertek Éjszakáján

african-wallpaper-night-landscapes-animals-4269-702x336Ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.

NYERJ BELÉPŐT A BUDAKESZI VADASPARKBA, VAGY VONATOZZ INGYEN AZ ORSZÁG ERDEIBEN! NYEREMÉNYJÁTÉK >>>

Az ország 11 településén összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az V. Állatkertek Éjszakáján, amelyet augusztus 26-án, azaz a nyár utolsó péntekén rendeznek meg. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veszprémben pedig a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatóak. Pécsett a jegyek eleve kombináltak, azaz érvényesek az Állatkertben és a Zsolnay Kulturális Negyedben megtartandó programokra is. A főváros vonzáskörzetében a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba külön is lehet jegyet váltani, de váltható olyan kombinált jegy is, amely mind a három helyszínre érvényes. A fővárosi kombinált jegy ára felnőttek esetében 3500 Ft, gyermekeknek 2400 Ft. Aki az este folyamán nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

Az intézményenkénti részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.

A résztvevő kertek közül tíz már nyilvánosságra is hozta a saját programjának részleteit, amelyek összefoglalói az alábbiakban olvashatók:

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark 19 órától várja a látogatókat. Óránként indulnak majd a 45 perces vezetések 20, 21 és 22 órai kezdettel, amelyek keretében tapasztalt szakvezetők segítségével nyújtanak bepillantást az éjszakai vadaspark titkos életébe.

További részletek ITT>>>

ejszaka(650x417)

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

A Fővárosi Állat- és Növénykertben augusztus 26-án, pénteken 19 órától egészen éjfélig tartanak az Állatkertek Éjszakája programjai. A kivilágított fókamedencében éjszakai fóka show várja a látogatókat, de lesz elefánttréning, vombatles, zsiráfetetés, pirája és muréna etetés, orrszarvú etetés, tapír etetés, óriásvidra etetés, kígyósimogatás, mérgeskígyó-kezelési bemutató, majomparádé és maki-móka is.

További részletek ITT>>>

Tropicarium, Budapest (Campona)

A Tropicariumban az Állatkertek Éjszakáján, 20 órától éjfélig sejtelmes fények között éjszakai látványetetésekre invitálják az érdeklődőket. 20:30-kor a kőhalak, 21:30-kor az aligátorok, 22 órakor a kígyók, 22:30-kor pedig a murénák kapnak enni.

További részletek ITT>>>

Tropicarium_3

Xantus János Állatkert, Győr

A látogatókat a kapucinusmajmok, a tapír család és az örvös medve látványetetése után – csak ezen az estén – meg tudják figyelni, ahogy a kert ragadozói becserkészik a zsákmányukat, mivel a jaguár mellett – új látványosságként – az oroszlán éjszakai falatozása is szerepel a programban.

További részletek ITT>>>

Jászberényi Állat- és Növénykert

Az estét éjjel is aktív állatok bemutatójával teszik izgalmassá, például a mosómedvék, barnamedvék, vaddisznók, ormányos medvék és oroszlánok látványetetésével, mely által a közönség betekintést nyerhet az állatok természetes zsákmányszerző viselkedésébe.

További részletek ITT>>>

african-wallpaper-night-landscapes-animals-4269-702x336

Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskertben e jeles éjszakán fáklyafényben úszó varázslatos hangulatban zajlanak a színes és gazdag programok. Egész este nyuszisimogató, teknősóvoda, állatsimogató, madárbemutató-stand, kígyósimogató és ajándék arcfestő helyszínek várják a látogatókat, az ajándékbolt és büfé nyitva tart.

További részletek ITT>>>

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. A program során testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, amelyekkel szemben sokan fenntartással, félsszel viseltetnek.

További részletek ITT>>>

allat0

Pécsi Állatkert + Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma

Az Állatkertben fél óránként látványetetésekkel, az év emlőséhez kapcsolódó kézműves programmal, esti előadással és “Nemszeretem állatok” simogatójával készülnek. A Zsolnay Kulturális Negyedben állatsimogató mellett a programokhoz, állatos témához kapcsolódó Varázsóra, a Planetáriumban pedig az Állatok égen és földön című előadás lesz.

További részletek ITT>>>

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatja be. Az Állatkertek Éjszakáján viszont – rendhagyó módon – trópusi vendégekkel is találkozhatnak az odalátogatók. Óriáskígyó közelről és színpompás ara papagáj is várja az érdeklődőket.

További részletek ITT>>>

tisza-tavi-okocentrum-normalbig3687

Szegedi Vadaspark

Az első látványetetés 19.30-kor kezdődik a rozsomákoknál, ezután kerül sor a szibériai tigrisek, oroszlánok és végül, 22.00-kor a fekete jaguár látványos bemutatójára. Eközben a közönség megtekintheti a borjúfókák esti tornáját, a törpe vízilovak, fosszák és foltos hiénák esti etetését, valamint hüllőkkel is közelebbi, pontosabban testközeli kapcsolatba kerülhetnek.

További részletek ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: