Csodálatos történet: Erdészek szereztek életre szóló erdei élményeket az autista gyerekeknek

zalan_2Megható és figyelemre méltó történet része lett az Ipoly Erdő Zrt. és a Pilisi Parkerdő Zrt., valamint a két állami erdőgazdaság néhány munkatársa. Egy szülő felhívására ugyanis olyan élménnyel gazdagítottak egy autista és egy PDD-NOS-sal élő gyermeket, Leventét és Zalánt, amelyre minden bizonnyal örökre emlékezni fognak.

Tóth Turgonyi Dóra két gyermeke nagyon szereti az erdőt, ezért nemrégiben felhívást tett közzé, hogy olyan erdészeket keres, akik elkalauzolnák a két fiút olyan helyekre is, amelyeket ők maguk talán meg sem találnának. A kérésre az Ipoly Erdő Zrt. és a Pilisi Parkerdő Zrt. is reagált, aminek hála Levente és Zalán csodálatos órákat tölthetett el a természetben – megismerve annak sok-sok rejtett kincsét.

zalan_1

Az édesanya már régóta vezeti, írja az autizmuslive.bolg.hu webnaplóját, amelyben most be is számolt az élményekkel teli kirándulásokról. Az Ipoly Erdő Zrt.-nél az állami erdőgazdaság közönségkapcsolati vezetője, Lengyel László, valamint két kerületvezető erdész, Locskai Milán (Királyrét) és Szabó Ferenc (Nyugat-Cserhát), míg a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél a fiatal erdőmérnök, Tóth Kristóf és a húsz éve beosztott erdészként dolgozó Beregszászi Olivér nyújtott fantasztikus élményt a két fiúnak.

zalan_3

“A férjemmel mind a ketten nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek környezeti nevelését. Ugyanis, ha már az erdőbe járunk, ne csak nézzünk, hanem lássunk is, lássunk, méghozzá be a fák közé!” – olvasható a blogbejegyzésben, amelyből kiderül az is, hogy “Zalán és Levente miatt a fél életüket kint töltik az erdőben”.

zalan_4

A két gyermek gombászhatott, meghatározhatta a fák korát, felmászhatott magaslesre, simogathatott szarvast, de fát is jelölhetett.

Az élményekről az alábbi blogbejegyzésekben olvashatnak:
Erdész leszek,fát nevelek! – Pilisi Parkerdő Zrt.
Legyél Te is kis Erdész – Ipoly Erdő Zrt.

zalan_2

(Erdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: