Erdei tanteremben is tanulhatnak már a budapesti diákok

erdei_tanteremA 18. kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete mintegy két évtizede dolgozik közösen a lakosság érdekeit szem előtt tartva. Együttműködésük nem csak az erdőterületekre terjed ki, hanem bármilyen beruházásra, amely fejleszti a zöld területeket, és amellyel élhetőbbé lehet tenni Pestszentlőrinc-Pestszentimrét.

Múlt hét végén e régre nyúló együttműködés legújabb eredményeként adták át a XVIII. kerületi Önkormányzat finanszírozásával, a Pilisi Parkerdő Zrt. tervezésével és kivitelezésével megvalósuló fejlesztéseket.

A Tünde Parkban egy új vadmegfigyelő helyet alakítottak ki, melyből az erdőben élő madarakat és kisebb-nagyobb emlősöket tudja mindenki új perspektívából szemlélni.

A Kapocs utcai kiserdőben pedig az erdei oktatás feltételeit teremtették meg: tanóra tartására alkalmas erdei tantermet készítettek asztalokkal, padokkal, tanári asztallal és táblával. Az erdei tanterem a közeli iskolától pár perces sétára található. Az erdészet munkatársai ezen túl új futó utakat jelöltek ki, metszéssel és a belógó ágak visszanyesésével végezték el a sétautak karbantartását, továbbá padokat és szemeteseket helyeztek ki. A vadonatúj fafaj-ismertető táblák pedig a helyben megtalálható lombos fákkal ismertetik meg az erdőbe látogatókat.

erdei_tanterem

A fejlesztéseket részben az önkormányzat, részben a Pilisi Parkerdő által kezelt területeken hajtották végre. A 18. kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös erőfeszítéseinek köszönhetően a most átadottakon kívül is számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban: a Kapocs utcai kiserdőnél, valamint a Tünde, a Csévéző és a Frangepán utca által határolt, a Parkerdő kezelése alatt álló területen is új pihenőhelyek létesültek, tornapályák, játszóterek és erdei ösvények szépültek meg, esőházakat, padokat, tűzrakóhelyeket, információs táblákat létesítettek.

(parkerdo.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: