Befejezik a Tisza-tó körüli kerékpárút építését

tisza_to_poroszloRévész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Decathlon Tavi Napok megnyitóján Tiszafüreden bejelentette, hogy a kormány döntése szerint 3,5 milliárd forintos beruházás keretében befejezik a Tisza-tó körüli kerékpárút építését és megépíti a még hiányzó szakaszt Tiszafüred és Poroszló között.

Ezzel a fejlesztéssel 65 kilométeres szakaszon a Tisza-tavat teljesen körbe lehet kerékpározni, méghozzá biztonságos módon, a forgalomtól teljesen elzárt körülmények között. A kormánybiztos azt is kiemelte, hogy a városvezetés gondos előrelátásának köszönhetően már kész tervek vannak a kerékpárút megépítésére, vagyis a közbeszerzést követően rögtön indulhat a beruházás.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke a megye lakossága nevében üdvözölte a kormány döntését és reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés minél hamarabb elkezdődhet. Azt is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros turizmus, a természetjárás az országos átlag fölött nő ebben a turisztikai régióban. A fejlesztéseknek köszönhetően a Tisza-tavat, Közép-Európa egyik legszebb természeti környezetét egyre többen ismerik meg.

A hiányzó szakasz - Százöles-híd Poroszlónál

A hiányzó szakasz – Százöles-híd Poroszlónál

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy Magyarország első auditált minőségbiztosított családi szabadidő és sportfesztiválja, a Decathlon Tavi Napok egy olyan kiemelt esemény, amely nagyon sokat tesz a magyar családok egészségéért. Ilyen volumenű ingyenes programot – amely 20 hektáros területen, több tucat sportágat ölel fel – még nem rendezett Tiszafüred. Nem titkolt célunk mutatott rá a városvezető, hogy azokra a páratlan természeti adottságainkra, amit a Tisza-tó ad nekünk, illetve a kerékpározásra, a természetjárásra, a vízi sportokra minél inkább építsünk. Ezért külön megköszönte a szervezők – Tiszafüred Város Önkormányzata, Magyarország legnagyobb sportáruház lánca a Decathlon, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az Arbeli Kft. és a Tisza-tó környékén élők támogatását, hogy a Tisza-tó fővárosának rendezvénynaptárát egy ilyen programmal gazdagították.

Miközben a kerékpáros turizmust fejlesztés, addig a vízitúráknak már most is minden feltétel adott

Miközben a kerékpáros turizmust fejlesztés, addig a vízitúráknak már most is minden feltétel adott

Nagy Norbert, a Tízpróba Magyarország Kft. áruház-igazgatója szerint ezzel egy olyan rendezvényt indítottak útjára, amely évről-évre megrendeznek majd. A célkitűzés az, hogy családok tízezreinek tudjuk megadni azt a sportélményt, amikor vízen és szárazföldön, több tucat sportágat kipróbálva tehetnek az egészségükért itt a Tisza-tó partján.
Az első Decathlon Tavi Napok egész hétvégén várja az érdeklődőket Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban.

(Orient Hírügynökség – Fotók: Gribek Dániel – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: