Erdei gyógynövénytúra indul vasárnap Csákberényben

Herbarius_clclA Herbarius programok következő gyógynövénygyűjtő túrája Csákberénybe indul július 24-én, vasárnap. A természet és a gyógynövények szerelemesei Lencsés Rita szakértő segítségével szerezhetnek ismereteket és gyűjthetnek – ezúttal az erdő ajándékaiból. A találkozó 9:15-kor lesz a Csákberényi Vadászati Múzeum parkolójánál.

Egy kellemes séta keretében erdei növények gyűjtésére, az élővilág megismerésére indul július 24-én, vasárnap a Herbarius program, ezúttal Csákberénybe. A túrát Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezeti: „A kis erdei tanösvényen haladva megfigyelhetjük az erdei növényeket. Mivel az eső nagyon jót tett a növényvilágnak, minden bizonnyal találunk majd apróbojtorjánt, orbáncfüvet, mezei zsályát, katángkórót, ökörfarkkórót, kígyósziszt, cickafarkot, útifűleveleket, nagy bojtorjánt, erdei gyömbért, tövises iglicét, iringót, csalánt és vérehulló fecskefüvet is.” A túrán ajánlott a kullancsriasztó, a gyűjtéshez való vágószerszám, papírzacskó, valamint a napvédő felszerelés és a frissítő.

Herbarius_cl

A találkozó 9.15 órakor lesz a Csákberényi Vadászati Múzeum parkolójánál. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8 órakor induló járatot javasolják, zámolyi átszállással. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a krizsanypannus@gmail.com, 70/338-6173, vagy a lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480 elérhetőségeken. További információk IDE kattintva olvashatók a programokról.

(szekesfehervar.hu)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: