Nyári foglalkozások a nyíregyházi erdei iskolában

nyirerdo_erdei_iskola_2A Nyírerdő Zrt. által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a nyári hónapokban is gazdag programokat kínál a gyermekeknek. „Vár az erdő” címmel ismét meghirdették a már hagyományos természetismereti napközis táborukat, amely során két héten keresztül, két turnusban nagyjából 20 diák ismerkedhetett játékos körülmények között az őket körülvevő környezettel.

A fiatalok erdőismereti túrán vettek részt a Sóstói-erdőben, a faanyag felhasználási lehetőségeiről, a térségben előforduló madarakról tanultak. A játékos vetélkedők mellett számos kézműves foglalkozás és íjászat is szerepelt a programban. Az erdei iskolában kialakított szabadtéri foglalkoztatóban a táborozók kipróbálhatták a kenyérsütés fortélyait, de alkalmuk nyílt tanyasi állatokkal is ismerkedni, illetve az erdőben nem haszontalan tájfutás alapismereteinek is a kipróbálására.

nyirerdo_erdei_iskola_1

“Összességében nagyon jól sikerült a program, a gyermekek hasznosan elfáradva tértek haza délutánonként. Rajtuk kívül is sok vendégünk van ezekben a hetekben. A Nyíregyházi Önkormányzat által szervezett táborokban pihenő gyerekek is részt vesznek egy-egy erdei iskolai foglalkozáson. 5 héten keresztül mintegy 250-en ismerkednek meg a Sóstói-erdő értékeivel és az erdőgazdálkodással” – tájékoztatott Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

(Nyírerdő Zrt. nyomán)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: