Célba lövés, magasles és csúzlizás – Erdészek a győri Győrkőcfesztiválon (+KÉPEK)

gyorkocfesztival_2016_8Idén már kilencedik alkalommal hívták és várták az ország gyerekeit a négy folyó városába, Győrbe, a Vaskakas Bábszínház művészei, akik július első hétvégéjén ismét játszótérré változtatták a belvárost. Számtalan izgalmas program várta a kicsiket és nagyokat – természetesen ingyen, mint ahogyan azt a korábbi években már megszokhatták a programra kilátogatók.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. immáron visszatérő vendége a fesztiválnak. A fő cél továbbra is az, hogy a gyerekek játékos módon ismerjék meg az erdőt és annak fontosságát. Egy ilyen nagyszabású, nagyszámú résztvevőt megmozgató rendezvény lehetőséget biztosít arra is, hogy az állami erdőgazdaság a város, és a programra kilátogatók elé tárja munkáját, tevékenységét.

gyorkocfesztival_2016_7

Az KAEG Zrt. standjára ellátogató gyerekek részt vehettek egy vadászpróbán: felmászhattak egy magaslesre, ahol a távcsővel a szomszédos fákon megkereshették a „madarakat”. A lopakodást is gyakorolhatták és sárkányra lőhettek csúzlival. Az erdei mérlegen kipróbálhatták, hogy az egyik kosárban ülő farkas kiegyensúlyozásához mennyi kavics szükséges.

gyorkocfesztival_2016_5

Akik ügyesek voltak, különböző alakú faelemekből összerakhattak egy kockát, amelynek térfogata megegyezett az erdőgazdaság területén álló erdők 10 másodpercnyi átlagos növedékével.

gyorkocfesztival_2016_3

A KAEG Magyalosi lőtér sátrában a virtuális céllövészet is hatalmas sikert aratott a gyerekek, de az őket kísérő felnőttek körében is. Az érdeklődők gyakorolhatták a dobozok lelövését, illetve a kivetített céltáblán a minél pontosabb célzást is.

gyorkocfesztival_2016_8

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. standját a fesztivál két napja alatt hatalmas érdeklődés övezte, mintegy 1000 gyermek teljesítette a feladatokat, s a Radó-szigeten, a Rába partján mintegy ötezren voltak kíváncsiak rá.

gyorkocfesztival_2016_1

gyorkocfesztival_2016_2

gyorkocfesztival_2016_6

gyorkocfesztival_2016_4

(Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: