Máskor az erdőben, most a Töki Lovas Napon húzták a rönköt a hidegvérű lovak (+KÉPEK)

ronkhuzo_tok_17Július 2-án, szombaton rendezték meg a Töki Lovas Napot a Pest megyei településen. Az eseményen a szervezők rönkhúzó versenyt is tartottak, amelyen összesen hat fogat indult. A rönkhúzók a tudásukat két versenyszámban mérhették össze.

TELJES KÉPGALÉRIA A TÖKI RÖNKHÚZÓ VERSENYRŐL AZ ERDŐ-MEZŐ PORTÁLON >>>

Az ügyességi rönkhúzást Drexler Gábor lovas fakitermelő nyerte, míg mögötte a második helyen, mindössze egyetlen másodperccel lemaradva Baranyai Tamás végzett. Időben a leggyorsabb ugyan Gábriel Ferenc volt, ám egy hibázás miatt ebben a számban mindössze a harmadik lehetett.

ronkhuzo_tok_11

A szánhúzás versenyszámban a legjobbak fogatok 3150 kg súlyt tudtak végighúzni a pályán, Drexler Gábor hidegvérű lovai ebben is a leggyorsabbak voltak. Mögötte a helyi versenyző, Simon Árpád végzett ugyanakkora súllyal, ám nagyjából egy másodperccel lassabban. A harmadik a szánhúzásban is Gábriel Ferenc lett.

ronkhuzo_tok_4

Mindezek után nem meglepő, hogy az összetett eredmény szerint Drexler Gábor börzsönyi lovas fakitermelő végzett az első helyen 30 ponttal, mögötte a második lett 25 ponttal Gábriel Ferenc, a töki versenyző, Simán Árpád pedig 23 ponttal még felfért a dobogóra.

ronkhuzo_tok_31

A következő megmérettetés július 30-án, Debeson lesz, amelyről részleteket hamarosan közlünk!

Összetett versenyeredmények:
1. helyezett: Drexler Gábor – 30 pont
2. helyezett: Gábriel Ferenc – 25 pont
3. helyezett: Simon Árpád – 23 pont
4. helyezett: Baranyai Tamás – 22 pont
5. helyezett: Csomó István – 20 pont
6. helyezett: Jakab Zoltán – 15 pont

ronkhuzo_tok_17

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: