A természetbe hív a Duna-Ipoly Nemzeti Park – Júliusi programok

(kép forrása: DINPI)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága a nyáron érdekesebbnél érdekesebb programokat szervez a természet szerelmeseinek. Az események közül minden korosztály fellelheti a számára legérdekesebbet a szervezett túrákon keresztül a családi napokig. Az Erdeiprogramok.hu összegyűjtötte a terület júliusra meghirdetett programjait.

Kenutúrák a szentendrei gáton

A hónapban több időpontban is lehetőség adódik Kisorosziból induló csoportos kenutúrára, mely során az érdeklődők folyás irányában evezve ismerkedhetnek meg a folyópart élővilágával, természeti értékeivel, a területet érintő természetvédelmi problémákkal.

Időpontok:

2016. július 03. vasárnap ITT>>>
2016. július 17. vasárnap ITT>>>
2016. július 31. vasárnap ITT>>>

20160223144910-szentendrei-dunap1050281-kisebb-pqtaw1gh

(Kép forrása: DINPI)

Nyári családi napok Szokolyán

A Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont tematikus napokon mindig más és más témával várja a szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket és gyermekeket. Terepi séta, észtorna, mikrovilág (a világ mikroszkópon át) és kézműveskedés minden korosztálynak!

Időpontok:

2016. július 7-9. csütörtök-szombat ITT>>>
2016. július 14-15. csütörtök-péntek ITT>>>
2016. július 21-23. csütörtök-szombat ITT>>>
2016. július 28-30. csütörtök-szombat ITT>>>

Kép forrása: DINPI

Kép forrása: DINPI

Ismerkedés a Sas-hegy hüllőivel

Budapesten a Sas-hegyi Látogatóközponttól indul a tematikus túra, amely bemutatja a hüllők élővilágát. Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A túra során ezekre a kérdésekre is választ kapnak majd a látogatók.

Az eseményről bővebben ITT>>>

(kép forrása: DINPI)

(kép forrása: DINPI)

Szent László-tárnics túra a Nagy-Szénás tanösvényen

A Nagy-Szénás tanösvény a dolomit sziklák lenyűgöző világába kalauzolja el az érdeklődőket. Az útvonal bejárása közben megismerkedhetnek a látogatók a védett Szent László-tárniccsal, és a hozzá szorosan kötődő szürke boglárkalepke különleges együttélésével.

Az eseményről bővebben ITT>>>

(Kép forrása: onedoor.hu)

(Kép forrása: onedoor.hu)

Denevérhálózás a Bajdázói-tónál

Nyári estéken a Duna-Ipoly Nemzeti Park erdeiben gyakran láthatjuk a cikázó röptű denevéreket. A tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével a munkatársak megpróbálják felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és faji hovatartozását. A hálózás remek lehetőség a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb határozóbélyegek megismerésére is.

Az eseményről bővebben ITT>>>

(Kép forrása: DINPI)

(Kép forrása: DINPI)

Teknős túra a Börzsönyben

A Királyréti tanösvény újabb titkok felfedezése várja látogatóit idei Teknős túráin. A Börzsönyt megismerni vágyó természetjárók barangolhatnak erdőben, átkelhetnek hegyi patakon, láthatnak különleges helyeket, növényeket és állatokat. A séta alkalmat nyújt a védett mocsári teknősök életének részletesebb tanulmányozására.

Az eseményről bővebben ITT>>>

Mocsári teknős (fotó: Csonka Péter)

Mocsári teknős (fotó: Csonka Péter)

Nyomozás a kövi rákok után Királyréten

Egy világszinten ritkuló tízlábú rákfaj után nyomozhatnak az érdeklődők a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett programon. Nemzeti parkként kiemelt feladat, hogy a védett növények és állatok állományát rendszeresen felmérjék a munkatársak. Egy kirándulás keretében ebbe a tevékenységbe szeretnék bevonni az érdeklődő látogatókat.

Az eseményről bővebben ITT>>>

Kövi rák (Fotó: Szelényi Gábor)

Kövi rák (Fotó: Szelényi Gábor)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság összes júliusban meghirdetett programja ITT érhető el.

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: