Szent Iván napi programok az élményekben gazdag magyar erdőkben

20081003csillagos3Szent Iván estéje a június 23-áról 24-ére virradó éjszaka, amelyet hagyományosan minden évben megünneplünk. Hazánkban több helyszínen is színes programokkal várják a nyárestén kikapcsolódni vágyókat: a Mecsextrém Park pályái este is világítást kapnak, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága pedig éjszakai túrát szervez a szentjánosbogarak nyomában.

A Mocz és Társa Magánerdészet Kft. erdészeti erdei iskolája szeretettel vár mindenkit június 24-én, pénteken Szent Iván Éji éjszakai túrára Vackor Pihenőháznál. “A program nem csak gyerekek szól, a felnőtteket is várjuk péntek este. A túra előtt egy rövid előadással készülünk az éjszakai erdő állatairól, azok hangjáról. Ezután az erdőben egy bátorságséta következik egy mécsesekkel kirakott úton, elemlámpa nélkül” – tudta meg az Erdeiprogramok.hu Zsidai Sárától, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. közjóléti felelősétől.

Az eseményről további információ ITT>>>

A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként a Somogy megyei Vadászati és Helytörténeti Múzeum és a vadaspark is tárt kapukkal várja az érdeklődőket. A SEFAG Zrt. szervezésében lehetőség nyílik Szent Iván éj megünneplésére tűzugrással és a csillagos égbolt vizsgálásával.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

MAKASE_Holdfenytura_6

A Kaszó Zrt. ökocentruma is meghosszabbított nyitva tartással, éjszakába nyúlóan várja az érdeklődőket. A Kaszói Állami Erdei Vasút éjszakai kisvasutazásra hív mindenkit, mely után tábortűz, és szalonnasütés következik.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

Szent Iván-éj környékén különösen megelevenedik az éjszakai erdő, így ezúttal az esti órákban járhatják be az érdeklődők a pilisszentiváni Jági tanösvényt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett erdei sétán a természet szerelmesei meghallgathatják az éjszaka sejtelmes hangjait, és ha szerencséjük lesz, az erdők eleven mécsesével, a nagy szentjánosbogárral is találkozhatnak.

Az eseményről további információ ITT>>>

fireflyjpg

Az Északerdő Zrt. – Pálháza Város Önkormányzatával együttműködésben – idén első alkalommal rendez esti különvonatos utazást Szent Iván éjjelén a Hegyköz szívében fekvő Pálházi Állami Erdei Vasúton. A vonatozást követően túrán vehetnek részt az érdeklődők, majd a végállomáson tábortűz várja vendégeket szalonnasütési lehetőséggel.

Az eseményről további információ ITT>>>

Szent Iván-éji bobozás várja péntek este a Mecsextrém Parkba látogatókat. Dombokat és völgyeket összekötő pálya kanyarjait reflektorokkal világítják meg. A megvilágítással az erdei sötétség mellett misztikus hangulat társul a csúszás élményéhez. Szent Iván ünnepével kapcsolatos programokkal, tradicionális boszorkányégetéssel, tűzugrással, és tánccal várják a látogatókat!

Az eseményről további információ ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: