Múzeumok Éjszakája – Interaktív erdei élménypálya és kézműves sarok a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

muzeumok_ejszakajaA Pilisi Parkerdő Zrt. idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakáján: a Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2016. június 25-i rendezvényén a hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskola interaktív erdei élménypályával és kézműves sarokkal várja az érdeklődőket.

Az idén 120 éves Vajdahunyadvár élete a 2016-os Múzeumok Éjszakájának köszönhetően ismét jócskán felpezsdül. A sokszínű kulturális kínálat mellett a Pilisi Parkerdő Zrt. is gondoskodik arról, hogy a Mezőgazdasági Múzeum programválasztéka kellően természetközeli és „erdei” legyen: az Erdő Ajándéka Erdei Iskola jóvoltából idén interaktív, 9 állomásból álló erdei élménypálya készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A program időpontja: 2016. június 25. 16:00 – 2016. június 26. 02:00

Az Erdő Szentélye élménypálya kilenc állomása:

1. Játék és sport az erdőben: célba dobás, reflexjavító diótörés, és ki lehet majd próbálni egy hegyikerékpárt is, ami egy óriás hengert hajt, rajta egy erdei tájképpel.

2. Az erdő fái, az erdő szentélye: meg lehet tekinteni egy óriás kocsányos tölgy törzsét, keresztmetszetét, továbbá egy kis csemetét is. Milyen értelmes magyar szavakat tudunk az erdő szó betűit felhasználva alkotni? Mi minden ered az er(e)dőből?

Emlékbe varázslatos fa „buborékfújót” készíthetnek az idelátogatók.

3. Erdei munka: favágási gyakorlat, fafűrészelés, fafúrás medálkészítéssel, erdészcsillagos medál készítése.

4. Az erdő állatai: milyen állatokat ismerünk, hány féle állat van elrejtve a sziklák között, az erdőben? Titkos vadles, nesztelen cserkelés: át tudsz haladni a kötélpályán úgy, hogy ne szólaljanak meg a csengettyűk?

5. Az Erdei Manó barlangja, erdei varázslat: három bűvésztrükk az erdei manótól.

6. Az erdő gyógy- és fűszernövényei: Bogyófelismerés, tapintás utáni felismerés a sötét dobozban („titok ládában”). Illatpárnák, fűszernövények szaglása.

7. Mesemondó sátor erdei mesékkel és énekekkel: mesél és énekel az erdő.

8. Zenés erdei mesetisztás: közös zenélés faszilofonnal, combfákkal, didzseridúval és furulyával.

9. Színpompás évszak az erdőben: közös festés. Aki szeretne, hozzá festheti, hogy neki mit jelent az erdő. Festőnövények ismertetése. Pihenés lombágyban.

További kreatív foglalkozások a Kézműves Sarokban:

1. Gyapjúfigurák (erdei manók, lepkék stb.) készítése
2. Virágkötés (termésekből készített asztali díszek)
3. Életfa medál gyöngy + drót felhasználásával
4. Terménymandalák

(Pilisi Parkerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: