Erdei programok a Múzeumok Éjszakáján

muzeumok_ejszakajaA Múzeumok Éjszakája programsorozat idén is színes programokkal várja az érdeklődőknek. A természet kedvelői június 25-én, szombat éjszaka is megtapasztalhatják, mekkora élmény kisvasúttal utazni és a tűz körül ülve közösen szalonnát sütni. A látogatók bepillanthatnak a SEFAG Zrt. által üzemeltetett vadaspark életébe, míg a Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében kicsik és nagyok egyaránt megmutathatják rátermettségüket az interaktív erdei élménypályán.

Az Északerdő Zrt. szervezésében napközben mozdonybemutató várja az érdeklődőket, míg a Múzeumok Éjszakája különvonat este 18 órakor kezdi el szállítani az utasokat. Lillafüreden az Ökoturisztikai Központot és a Herman Ottó emlékházat, Fazola-kohó megállónál pedig a kivilágított kohót és a Massa Múzeumot tekinthetik meg a látogatók.

Az eseményről további információ ITT>>>

002

Csatlakozva az országos akcióhoz, a Kaszó Zrt. ökocentruma is meghosszabbított nyitva tartással, éjszakába nyúlóan várja az érdeklődőket. A Kaszói Állami Erdei Vasút pedig éjszakai kisvasutazásra hív mindenkit, amely után tábortűz és szalonnasütés következik.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként a Somogy megyei Vadászati és Helytörténeti Múzeum és a vadaspark is tárt kapukkal várja az érdeklődőket. A SEFAG Zrt. szervezésében lehetőség nyílik a Szent Iván-éj megünneplésére tűzugrással és a csillagos égbolt vizsgálásával.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

3041541

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban várja a kalandra vágyókat. Az idén 120 éves Vajdahunyadvár élete a 2016-os Múzeumok Éjszakájának köszönhetően ismét jócskán felpezsdül. A sokszínű kulturális kínálat mellett a Pilisi Parkerdő Zrt. is gondoskodik arról, hogy a Mezőgazdasági Múzeum programválasztéka kellően természetközeli és „erdei” legyen: az Erdő Ajándéka Erdei Iskola jóvoltából idén interaktív, 9 állomásból álló erdei élménypálya készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kizárólag erre az éjszakára átalakított kiállítással várja látogatóit egy szafari-tábort megidéző teremmel. A látogatók emellett részt vehetnek tematikus tárlatvezetésen, előadásokon, fegyverbemutatón és kézműves programokon.

Az eseményről bővebb információ ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: