Harangszentelés a Göbös-majorban

kaeg_harang_1Tavaly nyár végén készült el a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által építtetett vadászkápolna a Kapuvártól nem messze található Göbös-majorban, amely fő elemét, a harangot, június 1-jén szentelték fel.

A nyár első napján, este 7 órakor a kápolna előtt találkoztak a harangszentelésre érkező vendégek. Először Kóródi Sándor, az állami erdőgazdaság Kapuvári Erdészetének vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Spiritus együttes vallási témákkal átszőtt dalait hallgathatták meg a meghívottak. Ezt követően Fazakas Márton premontrei apát úr felszentelte a KAEG Zrt. első kis harangját a vadászkápolnában, amely mindössze 38 kg.

kaeg_harang_4

A felemelő pillanatokra még a nap is előbújt a felhők mögül, megvilágítva a kápolna csodás fa elemeit, így még varázslatosabbá téve az eseményt. Ekkor először kondult meg a felszentelt harang, amelynek zúgása átjárta Göbös-majort.

kaeg_harang_3

„A harangszó kong, rezeg,
mélyen búg a hangja.
Messze hallik nyár estén
templomunk harangja.” (Jókai Mór)

A különleges, egyedülálló kápolna mellett a Göbös-major többi létesítménye az aktív pihenést és kikapcsolódást szolgálja, konferenciákra, sportversenyekre, környezeti nevelést szolgáló tanösvény-túrákra is igénybe vehető, természetesen a lovas sportok mellett. Továbbá ballagásokra, esküvőkre, nagyobb létszámú családi rendezvényekre, tréningekre is szívesen várják az érdeklődőket.

kaeg_harang_2

Emellett kétféle szálláslehetőség közül is választhatnak a Göbös-majorban több napot eltölteni vágyó természetkedvelők, amely hamarosan újabb elemekkel bővül.

(Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: