Láncfűrészek zúgtak Szegeden – Az ország nyolc legjobb fakitermelő csapata versenyzett (+VIDEÓ)

stihl_bajnokok_bajnoka_2016_28Rendkívül izgalmas, élvezetes versenyen, pikáns döntőben győzött a Vértesi Erdő Zrt. favágó csapata az idei STIHL Bajnokok Bajnoka versenyen, amelyet Szegeden, a múzeum közelében rendeztek meg május 21-én. Az egyenes kieséses megmérettetésre a tavaly szeptemberi országos döntő legjobb nyolc csapata kapott meghívást: a Vértesi Erdő Zrt., a Dalerd Zrt. – Nagy István, a Ritrovi Kft., a Ritrovi – Bakófi, a Dráva Völgye, a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Zalaerdő Zrt. – Bicsák József e.v. és a Pilisi Parkerdő Zrt. csapata.

KÉPGALÉRIA A STIHL BAJNOKOK BAJNOKA VERSENYRŐL AZ ERDŐ-MEZŐ ONLINE ERDÉSZETI PORTÁLON >>>


Riporter: Rákóczi Ágnes
Vágó: Kovács Zoltán
Szerkesztő-operatőr: Gribek Dániel

A lebonyolítás természetesen máshogyan zajlott, mint az országos bajnokságban. Az egyenes kieséses verseny első fordulójának párosításai sorsolás alapján dőltek el, így a nyolc gárdából egy-egy összecsapás után már csak négy maradt. Az első kombinált versenyszám rögtön nagy izgalmakat tartogatott, hiszen a két, válogatott versenyzőkből álló Ritrovi csapat került egymás mellé. Végül Rittlinger Róberték estek ki, és a Bakó László, Bakó Norbert, Juhász István és Varga Milán nevével fémjelzett gárda jutott tovább. Ahogy később a Vértesi Erdő Zrt., az egyetlen női versenyzővel kiálló Szombathelyi Erdészeti Zrt. és Zalaerdő Zrt. csapata.

stihl_bajnokok_bajnoka_2016_13

Az izgalmak pedig egyre inkább fokozódtak, hiszen a lebonyolításnak köszönhetően már az első körben is nehéz volt előre megjósolni a továbbjutókat, amit az is bizonyított, hogy az utolsó selejtezőben a két legjobb tavalyi alakulat is egyből találkozott egymással: a vértesiek és a válogatott Bozsó Zoltánnal és Strubel József Dedivel felálló dél-alföldiek. Az elődöntőben a jóslás pedig már gyakorlatilag is lehetetlen volt. Végül Szegeden a két legjobb gárdának a Vértesi Erdő Zrt. csapata, és a Ritrovi – Bakófi csapat bizonyult.

stihl_bajnokok_bajnoka_2016_12

A döntőben pedig a vértesi fakitermelők (Lábodi Géza, Lábodi Csaba, Ibolya Milán, Bogdán Róbert) diadalmaskodtak, hiszen gyorsabban végeztek a kombinált versenyszámmal. Így aztán hiába lett hibátlan a másik gárda munkája is, mivel a tavalyi országos bajnokok sem hibáztak, a kupát is ők vihették haza.

stihl_bajnokok_bajnoka_2016_26

A nap végén STIHL Timbersports bemutató szórakoztatta Szeged város közönségét, amelyet impozáns helyszínen, a múzeum előtt tartottak Bakó László, Bozsó Zoltán, Juhász István, Rittlinger Róbert és Strubel József Dedi részvételével.

Az országos bajnokság május 28-án, Keszegen folytatódik, amelyen a bajnokok bajnokai, a Vértesi Erdő Zrt. csapatának tagjai is ott lesznek. Részletek >>>

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓ AZ ELSŐ REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL (ÁSOTTHALOM, ORFŰ): 

ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A TÖBBI TAVALYI REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYRŐL ÉS A DÖNTŐRŐL:

 

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: