Új, panorámás túraútvonal a Mátrában

gyongyos_pipishegy1Az eddigi klasszikus túraútvonalak elsősorban a belső Mátrát érintették és az ezek által érintett területeken már nincs lehetőség új útvonalak kijelölésére. Most a Gyöngyös-Mátra TDM kezdeményezésére az Egererdő Zrt. valamint a Kékes Turista Egyesület egy kibővített, látványosabb túraútvonalat jelölt ki.

Gyöngyösről Mátrafüredre idáig a Sár-hegy és Pipis-hegy érintésével lehetett eljutni kijelölt útvonalon a túrázóknak. Az új, sárga szőlő jelzésű útvonallal mostantól Farkasmályon keresztül is vezet az út Mátrafüredre. Mivel a Pipis-hegy nagy része egykoron katonai terület volt, itt erdős rész egyáltalán nem található. Ezért az új nyomvonal jelzéseit oszlopokra festették. Kivitelezés során ügyeltek arra is, hogy egyértelművé tegyék az útvonalat, pontos eligazítást adva azokban az esetekben, amikor esetleg egy-egy kereszteződésben korábbi nyomok elbizonytalaníthatnák a túrázókat.

Az új túraútvonal minden bizonnyal gyorsan népszerű lesz, hiszen több pontján gyönyörű panoráma és ideális pihenőhelyek várják a természetjárókat.

(gyongyos-matra.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: