Megnyílt a Veszprémi Állatkert Dinó Parkja (+KÉPEK)

dinopark_atado_2Ünnepélyesen átadták Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítását a Veszprémi Állatkertben. A Dinó Parkban kiállított szobrok a mezozoikum élővilágát hivatottak bemutatni, a dinoszauruszokról a kihelyezett ismertető táblák segítségével tudhatunk meg hasznos információkat. A projekt célja az ismeretterjesztésen túl egy olyan élményfoglalkoztató kialakítása volt, ahol a gyermekek bepillantást nyerhetnek az őslénykutatók munkájába.

A megnyitón Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a területen látható dinoszauruszok egy időben éltek az 1899-ben Veszprémben talált kavicsfogú álteknőssel, amely hazánk egyik leghíresebb ősmaradványa.

dinopark_atado_1

A Veszprémi Állatkert a megnyitón négy veszprémi iskola diákjait látta vendégül, akik a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából, a Cholnoky Jenő Általános Iskolából, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolából, valamint a Kozmutza Flóra Speciális Iskolából érkeztek.

dinopark_atado_2

A szalag átvágását követően Csizmadia Károly zoopedagógus vezetésével járták be a vendégek a 2 hektáros területet. A séta végén a gyermekek „lerántották a leplet” az egyik legnépszerűbb őslényről, a T. Rex-ről, majd birtokba vehették a foglalkoztató sátrakat.

dinopark_atado_3

Az egyik sátorban a gyermekek színezhetnek és dinókat festhetnek, a másik sátorban gipszből véshetnek ki dinó csontvázat, míg a harmadik sátorban egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak. A kalandvágyó gyerkőcöknek lehetőségük van dinoszaurusz hátán lovagolni, és egy különleges emlékfotó erejéig a látogatók még egy T. rex szájába is bemászhatnak.

dinopark_atado_9

A dinó park bejárata az Állatkert Gulya-dombi részén található, az Állatsimogatót elhagyva a Csimpánzvilág mellől közelíthető meg.

dinopark_atado_10

dinopark_atado_4

dinopark_atado_5

dinopark_atado_6

dinopark_atado_7

dinopark_atado_8

(Veszprémi Állatkert Facebook oldal)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: