Füzérradványban nyílt nappal ünneplik a Magyar Arborétumok Napját május végén

fuzer7Már csaknem egy éve, hogy dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kihirdette a Magyar Arborétumok Napját, amelyet minden évben május 29-én, üde zöldbe öltözött parkokban és kertekben ünnepelhetünk.

Napjaink egyik komoly civilizációs problémája az „okostelefon szindróma”, amely az internet mézes-mázos köntösével elszigeteli egymástól az embereket. Meg kell ezért ragadnunk minden olyan lehetőséget, amely újra közelebb viszi egymáshoz a családokat, baráti társaságokat.

Az Arborétumok Napja nagyszerű lehetőség erre, hiszen a gazdag élővilágú botanikus kertekben sétálva értékes időt tölthetünk együtt szeretteinkkel. Aktív pihenés a jó levegőn, kint a szabadban, valódi élményekkel gazdagodva – törekedjünk ezekre minél többet, hogy minőségi életet élhessünk! Egyéni, vagy szervezett programok? Nincsen különbség! A lényeg, hogy megmozduljunk, és hogy kimozduljunk!

Azoknak, akik kedvelik a szakvezetett túrákat és a Zempléni tájegységet, ajánljuk a füzérradványi Károlyi-kastélyparkot, mely hazánk egyik legnagyobb és legszebb arborétuma. A kastélyparkban – tekintettel a vasárnapi munkaszüneti napra – május 28-án tart ingyenes Arborétumi Nyílt Napot az ÉSZAKERDŐ Zrt., ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Arborétumok Napja_05.28

(Kovács Linda, ÉSZAKERDŐ Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: