Folytatódik a vadkutató vonatozás – Lutra Expressz és őzbak cserkelés

vadkutato_szalonka_22016-ban már két alkalommal hirdette meg az Északerdő Zrt. a vadkutató vonatozás programját – mindkét alkalommal más-más témában. Elsőként az erdei szalonka, majd Kittenberger Kálmán élete és munkássága volt a középpontban. Május 14-én és 15-én Lutráról és Fekete Istvánról, valamint az őzbak cserkeléséről tudhat meg érdekességeket a vadászat és a vadászati kultúra iránt érdeklődő.

LUTRA EXPRESSZ

A Lillafüredi Kisvasútért Közhasznú Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Zrt. közreműködésével – második alkalommal indít „vadkutató vonatozást” a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalain. A rendezvény célja a hagyományos vadászati kultúra értékeinek bemutatása, a vadászati ismeretek bővítése és a lillafüredi kisvasút népszerűsítése. Május 14-én szálljanak velünk ismét vonatra és ismerjék meg a népszerű Lillafüredi Pisztrángtelepet úgy is, mint Lutra egykori otthonát!

A rendezvény keretében különvonat közlekedik Miskolcról Lillafüreden át Garadnára. Lillafüreden lehetőség nyílik betekinteni az Ökoturisztikai Központba, majd vonatunk a Pisztrángtelephez viszi utasait. A telepvezető előadása után Garadnáig folytatjuk utunkat, ahol a végállomáshoz közeli tisztáson többek között vérebes és agarász bemutatóval, vadászkürtös zenével, érdekes vadászetikai előadásokkal, teríték-készítéssel és vadétel ebéddel készülünk vendégeinknek.

Bővebben >>>

ŐZBAK CSERKELÉS A HEGYKÖZBEN

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Zrt. közreműködésével – második alkalommal indít „vadkutató vonatozást” a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalain. A rendezvény célja a hagyományos vadászati kultúra értékeinek bemutatása, a vadászati ismeretek bővítése és a pálházi kisvasút népszerűsítése.

Május 15-én szálljanak velünk ismét vonatra és eredjünk együtt a hegyközi őzbakok nyomába!

A rendezvény keretében különvonat közlekedik Pálházáról Rostallóra. Pálháza-Ipartelepen lehetőség nyílik szakvezetéssel megtekinteni az Erdészeti Gyűjteményt, majd vonatunk Rostallóra viszi utasait. A kisvasút végállomásához közeli tisztáson érdekes vadászati témájú programokkal készülünk, valamint a rendezvény fénypontjaként vadgasztronómiai bemutató és vadétel-ebéd várja vendégeinket.

Bővebben >>>

Beszámolók a korábbi vadkutató vonatozásokról:
Sikeres volt az első vadkutató vonatozás
Kittenberger Kálmán különvonat közlekedett Rostallóra

(Erdeiprogramok.hu – Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: