Régi hagyományok, új kalandok Gemencen

Fotó: Badari-Csiszár Angéla – Gemenc Zrt.

A Rezét gőzös nosztalgiajáratai, gyalogtúrák szakvezetőkkel, erdőkerülés erdésszel, interaktív kiállítások, a hód és a vidra élőhelyének bemutatása új dioráma segítségével, hajókirándulás, gemenci vasútmodell-bemutató és még sok érdekes program várja mindazokat, akik 2016. április 30. és 2016. május 1. között ellátogatnak a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának szezonnyitó rendezvénysorozatára, Pörbölyre.

KÉT NAP AZ ÖKOTURIZMUS JEGYÉBEN

Állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta két alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Gemenc-Dunapartra, mindkét napon megtekinthető a „Gemenc kincsei” interaktív kiállítás Pörbölyön, ahol most látható először az az új dioráma, amely a hód és a vidra élőhelyét mutatja be. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein kialakított látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati Kiállítás Lassi megállóhelyről közelíthető meg.

2016. április 30. (szombat)
Kerülj erdőt erdésszel – Nagyrezét erdészszemmel.
Gyalogtúrák szakvezetéssel az interaktív Molnárka tanösvényen.
A Gemenci modell – „A PÉCSI GYORS” Vasútmodellező Klub kiállítása.
Céllövölde csúzlival – Egy régi „fegyver” új kezekben.
Kézihajtányozás

2016. május 1. (vasárnap)
Méhek Napja – mézkóstoló és mézvásár Nagyrezéten, a Gemenci Méhészeti Gyűjteményben. Fotókiállítás megnyitó, „Az év méhész fotográfusa – 2015” díj átadása 10.00 órakor.
Hajókirándulás a Dunán: a sétahajó a bajai Gemenc Vándorponttól indul 14.00 és 15:30 órakor.
Gyalogtúrák szakvezetéssel az interaktív Molnárka tanösvényen.

Fotó: Baricz Árpád-Gemenc Zrt.

Fotó: Baricz Árpád-Gemenc Zrt.

(Gemenc Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: