Egy hónap alatt majdnem egymillió facsemetét ültetett el az Egererdő

egererdo_csemete_1Egy hónap leforgása alatt az EGERERDŐ Zrt. működési területén mintegy 900.000 db csemetét ültettek el a szakemberek a tavaszi erdősítési szezonban. A 12 fafaj közül legnagyobb mennyiségben kocsánytalan tölgy csemeték kerültek a korábban kitermelt erdők helyére, vagy olyan erdős területekre, ahol aszály, vadkár, faanyagmozgatás vagy más okokból kifolyólag csemetehiány lépett fel.

A csemeték egy évesek, összértékük eléri a 20 millió Ft-ot. Az így megújuló erdős terület nagysága majdnem eléri a 87 hektárt.

Erdősítés makkvetéssel

Erdősítés makkvetéssel

A csemeteültetésen kívül további 17,5 hektáron makkvetéssel biztosítja a társaság az új erdő alapját. Ezt a területet a vaddisznók elleni védelem érdekében kombinált elektromos kerítéssel vették körbe. Szerencsés időjárás esetén május végén már itt is földből kibújó magoncokat találhatnak, és így a tavaszi munkák eredményeként több mint 1.000.000 db csemete indulhat növekedésnek az Egererdő Zrt. által vagyonkezelt erdőkben.

A beültetés közvetett költségei több mint duplájára növelik a fásítással kapcsolatos költségeket, amelyet az erdőgazdaság saját forrásból finanszíroz.

Erdősítés pótlással cseres-tölgyesben

Erdősítés pótlással cseres-tölgyesben

Az erdészek munkájának sikeres befejezéséhez nem elhanyagolható a megfelelő időjárás, hiszen mint tudjuk, a májusi eső aranyat ér!

(Egererdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: